Table of Contents:

  1. Er kuglepens blæk giftigt for huden?
  2. Er Stick and poke farligt?
  3. Hvordan får man en stick and poke væk?
  4. Er tusch på huden farligt?
  5. Hvordan får man bedst tusch af huden?
  6. Er det farligt at tegne på sig selv med tusch?

Er kuglepens blæk giftigt for huden?

Risiko: Blæk-refill er ufarlig ved indtagelse af en mindre mængde (nogle slurke). Kuglepenne, tusch eller filtpenne i forskellige farver er ufarlige at sutte på.

Er Stick and poke farligt?

Jørgen Serup nævner, at der kan gå infektion i en 'stick 'n' poke', hvilket kan have konsekvenser som bylder og blodforgiftning. Sidstnævnte kan i værste tilfælde være livstruende. Hvis man har en 'stick 'n' poke', der er gået betændelse i, råder Jørgen Serup til, at man søger lægehjælp til penicillinbehandling.

Hvordan får man en stick and poke væk?

Alt afhængig af hvor langt du har fået farven ned i huden, er det ikke unormalt at en stick´n´poke faktisk forsvinder med tiden. Ikke hurtigt...men over måneder og år, kan de faktisk godt forsvinde af sig selv, hvis du ikke har stukket farven særlig dybt.

Er tusch på huden farligt?

Anilin skal mærkes med risikosætningen R43, ”Kan give overfølsomhed ved kontakt med huden”, det vurderes derfor at der kan være risiko for sensibiliserende effekter når tuschen kommer på huden.

Hvordan får man bedst tusch af huden?

VORES BEDSTE ANBEFALINGER: Hænder og hud: Vask i koldt vand med skurremiddel, vaskepulver eller andet indeholdende fint slibemiddel. Tøj og tekstiler: Bland 1,5 dl koldt vand med ½ spiseske salmiakspiritus (8%) og dup pletten med en klud.

Er det farligt at tegne på sig selv med tusch?

Hvis du køber nogle i for eks BR så burde de være ufarlige, da dansk lovgivning siger, at tusher beregnet til børn ikke må indeholde stoffer som er skadelige hvis bøen tegner på sig selv, eller propper tushen i munden. Så børnetuscher burde ikke være farlige.