Table of Contents:

  1. Hvad betyder D-vitamin værdi Komm?
  2. Hvor kan jeg købe D-vitamin?
  3. Kan D-vitamin overdoseres?
  4. Hvor meget D-vitamin må man tage dagligt?
  5. Hvad hedder D-vitamin i blodprøvesvar?
  6. Hvornår har man svær D-vitamin mangel?

Hvad betyder D-vitamin værdi Komm?

Vitamin D-status bestemmes ved at måle koncentrationen i plasma af 25-hydroxycalciferol (langt den største del af organismens indhold findes dog intracellulært). Det optimale niveau er ukendt, men Sundhedsstyrelsen anbefaler en koncentration på > 50 nanomol/l.

Hvor kan jeg købe D-vitamin?

Køb D-vitamin på Helsam.dk.

Kan D-vitamin overdoseres?

Overdosering er kun set ved meget store doser af D-vitamin. En overdosering med D-vitamin kan øge indholdet af calcium i blodet og give kvalme, opkastning, hovedpine og træg afføring. Hvis calciumindholdet er forøget gennem lang tid, kan det udfældes i nyrerne og medføre nyresten og undertiden nedsat nyrefunktion.

Hvor meget D-vitamin må man tage dagligt?

Alle voksne og børn fra 4 år anbefales et kosttilskud med 5-10 μg vitamin D i vinterhalvåret (fra oktober til april). Derudover anbefales 10µg D-vitamin dagligt hele året til: Gravide. Børn og voksne med mørk hud.

Hvad hedder D-vitamin i blodprøvesvar?

Vitamin D status anses for at være suboptimal ved værdier < 50 nmol/l. Værdier på 25-50 nmol/l betegnes som vitamin D-insufficiens. Værdier på 13-25 nmol/l som moderat Vitamin D-deficiens og værdier på < 13 nmol/l som alvorlig vitamin D-deficiens. Ved analysen bestemmes både 25-Hydroxy-vitamin D2 og D3.

Hvornår har man svær D-vitamin mangel?

Ved svær D-vitamin mangel (S-25-OHD