Table of Contents:

  1. Hvad førte den russiske revolution til?
  2. Hvem kæmpede på Østfronten?
  3. Hvilke konsekvenser har den russiske revolution i dag?
  4. Hvem var de danske Østfrontfrivillige?
  5. Hvad var Østfronten og Vestfronten?
  6. Hvad hedder det russiske parlament?

Hvad førte den russiske revolution til?

Den Russiske revolution i 1917 er en betegnelse for de begivenheder, som førte til afviklingen af det zaristiske styre i Rusland og af en provisorisk regering - begivenheder der dannede grundlaget for oprettelsen af Sovjetunionen.

Hvem kæmpede på Østfronten?

Østfronten var under 1. verdenskrig den vigtigste front i kampene mellem Centralmagterne Tyskland og Østrig-Ungarn på den ene side og Rusland på den anden. Krigsområdet omfattede store dele af Østeuropa og strakte sig efter Rumæniens indtræden i krigen i 1916 fra Baltikum til Sortehavet.

Hvilke konsekvenser har den russiske revolution i dag?

I løbet af et par måneder havde revolutionen bredt sig til de fleste af Ruslands byer. Dermed var grunden lagt til en helt ny samfundsorden, den sovjetiske, hvor bolsjevikkerne snart fik absolut monopol på magten, og Det Kommunistiske Parti på få år udviklede sig til samfundets altdominerende institution.

Hvem var de danske Østfrontfrivillige?

De østfrontsfrivillige var danske statsborgere, som under 2. verdenskrig meldte sig til tysk krigstjeneste i Waffen SS. De blev dermed en del af det nazistiske Tysklands udryddelseskrig mod Sovjetunionen.

Hvad var Østfronten og Vestfronten?

Østfronten var krigslinjen mellem Tyskland og Rusland i nord, og Østrig-Ungarn og Rusland i syd. Den var mere bevægelig end Vestfronten, og den var dobbelt så lang. Derfor var det svært hurtigt at forsyne fronten med friske tropper, mad og våben. Det betød, at krigen ikke blev en skyttegravskrig som på Vestfronten.

Hvad hedder det russiske parlament?

Føderationsrådet (Rusland)
Føderationsrådet Совет Федерации
Ruslands føderale forsamling
Type
TypeOverhus
Historie