Table of Contents:

  1. Hvilken målgruppe drikker mest øl?
  2. Hvorfor får man kræft af alkohol?
  3. Hvad betyder alkohol for danskerne?
  4. Hvor bliver der drukket mest øl i Danmark?
  5. Hvem drikker mest øl i verden?
  6. Hvad drikker en gennemsnitsdansker?
  7. Hvorfor drikker danskerne så meget?

Hvilken målgruppe drikker mest øl?

Mænd og 55+ drikker mest øl Mens cirka én ud af 20 mænd (4,8%) får øl til frokost, gælder det samme for markant færre kvinder (2,1%). Der er også stor forskel på, hvor meget øl de forskellige aldersgrupper drikker. Blandt de 55-74-årige drikker 7% øl til frokosten på en gennemsnitlig dag.

Hvorfor får man kræft af alkohol?

Alkohol ændrer omsætningen af folat i kroppen Alkohol er kræftfremkaldende, også i små mængder. Det kan give kræft i de organer, der kommer i berøring med alkoholen, dvs. fra mund til endetarm. Derudover øger alkohol risikoen for at udvikle brystkræft.

Hvad betyder alkohol for danskerne?

Alkohol og kræft Hvert år får mindst 1.800 danskere kræft som følge af alkohol. Det svarer til fem pct. af alle kræfttilfælde; otte pct. blandt mænd og tre pct.

Hvor bliver der drukket mest øl i Danmark?

Næsten hver tredje dansker drikker alkohol hver dag, viser ny analyse. Men det er lige nord for København, der drikkes mest. Øllet er i top - rødvinen lige efter - og så er whiskeybæltet vokset..

Hvem drikker mest øl i verden?

Hvem drikker mest øl? Det land, der drikker mest øl per indbygger, er Tjekkiet, som drikker imponerende 142,4 liter øl per person om året.

Hvad drikker en gennemsnitsdansker?

I danske forretninger blev der solgt 44,2 mio. liter ren alkohol i 2019. Det svarer til, at hver dansker over 18 år drikker 9,5 liter ren alkohol. Det er et fald i forhold til 2018, hvor det var 9,7 liter ren alkohol.

Hvorfor drikker danskerne så meget?

- Når vi skal markere eller fejre noget, er det helt naturligt, at der kommer alkohol på bordet. Der er altid blevet drukket ved begravelser, bryllupper, handler og andre særlige begivenheder, så det er meget indgroet i vores kultur og utrolig svært at ændre, siger rusmiddelforskeren.