Table of Contents:

  1. Er eventyr også for voksne?
  2. Hvorfor læses der stadig eventyr den dag i dag?
  3. Hvad kan man bruge eventyr til?
  4. Hvad kan vi bruge eventyr til i dag?
  5. Hvad fatter gør det er altid det rigtige?

Er eventyr også for voksne?

Det er ganske vist! H.C. Andersens eventyr er for alle og enhver. Den berømte danskers vigtigste bidrag til verdenslitteraturen henvender sig på én gang til barnet i den voksne og til den voksne i barnet.

Hvorfor læses der stadig eventyr den dag i dag?

Hvorfor er H.C. Andersen stadig populær? ... Hans motivverden og hans særlige sprogtone er for længst blevet dansk almeneje, og hans betydning for den måde, der skrives litteratur på den dag i dag, er umådelig." De fleste har hørt om figurerne Snedronningen, Prinsessen på ærten og Tommelise.

Hvad kan man bruge eventyr til?

De hændelser, eventyrene fortæller om, er ofte magiske eller forunderlige. Indledningen til mange eventyr, 'Der var engang', viser os, at der nu skal fortælles om noget, som ikke kunne foregå i den almindelige hverdag. Vi får som regel ikke noget præcist at vide om, hvor og hvornår fortællingen foregår.

Hvad kan vi bruge eventyr til i dag?

Fx: "Der var engang ...", "... og de levede lykkeligt ..." Sproget og virkemidlerne hjælper med at sætte præmissen: at vi nu befinder os i en særlig verden, hvor der gælder andre regler, og hvor alt kan ske. Eventyr var, og er stadig, nyttige til at lære børn om en morale.

Hvad fatter gør det er altid det rigtige?

"Det vil Du, Fatter, bedst forstaae!" sagde Konen, "nu er der Marked i Kjøbstaden, rid Du derind, faae Penge for Hesten eller gjør et godt Bytte; som Du gjør, er det altid det Rigtige.