Table of Contents:

  1. Hvordan finder man skæringspunktet mellem to vektorer?
  2. Er linjen parallel med planen?
  3. Hvordan finder man skæringspunktet mellem to eksponentielle funktioner?
  4. Hvad er planens ligning?
  5. Hvordan finder man skæringspunktet i Maple?

Hvordan finder man skæringspunktet mellem to vektorer?

Find skæring, når plan er givet ved ligning Først indsætter man hver enkelt koordinatfunktion fra linjen i planens ligning. Dernæst isolerer man t. Den fundne t-værdi indsættes slutteligt i linjens parameterfremstilling, og det punkt, man når frem til er skæringspunktet.

Er linjen parallel med planen?

Hvis de to planer er parallelle (deres normalvektorer er parallelle, men de har ingen fælles punkter), så skærer de to planer ikke hinanden. Hvis de to planers normalvektorer ikke er parallelle, vil planerne skære hinanden i en linje. Man starter med at undersøge om planerne er parallelle.

Hvordan finder man skæringspunktet mellem to eksponentielle funktioner?

Man finder skæringspunkterne ved at sætte funktionerne lig hinanden og løse den ligning der fremkommer. Altså: f(x)=g(x). f ( x ) = g ( x ) .

Hvad er planens ligning?

Hvis man tegner to ikke-parallelle vektorer (fra samme begyndelsespunkt), vil de udspænde et plan. Det vil sige, at man kan finde én (og kun én) plan, som de begge to ligger i. Det er let at opskrive en ligning for det plan. Alt vi skal kende er et punkt i planen og en normalvektor til planen.

Hvordan finder man skæringspunktet i Maple?

Skæringspunkterne mellem graferne kan aflæses ved at benytte Probe Infoværktøjet, der vælges fra kontekstmenuen. Der kan således arbejdes med grafer og grafværktøjer uden at der skal skrives en eneste kommando.