Table of Contents:

  1. Kan BCAA blive for gammelt?
  2. Hvordan bruger man BCAA?
  3. Hvor meget EAA om dagen?
  4. Er EAA godt?
  5. Hvorfor bruge EAA?
  6. Er EAA bedre end BCAA?

Kan BCAA blive for gammelt?

Hvis pulveret har været udsat for fugt, vil det begynde at klumpe sammen, og man vil også kunne registrere lugtforandringer. Hvis man oplever dette bør man smide pulveret ud.

Hvordan bruger man BCAA?

Hvordan virker BCAA? BCAA aminosyrerne virker i princippet på samme måde som alle andre aminosyrer. De bliver brugt af kroppens proteinsyntese apparat til at danne enzymer, hormoner, nyt væv osv. Når vi taler om styrketræning, så indgår BCAA i opbygningen af ny muskelmasse.

Hvor meget EAA om dagen?

Specifikt i forhold til EAA synes et indtag på ~8-15 g at være tilstrækkeligt for at stimulere proteinsyntesen maksimalt (5,6,7). Fedtfri masse synes at prædiktere proteinbehovet (3,5) – og dermed også behovet for EAA.

Er EAA godt?

antallet af testpersoner og en række målemetoder, men det tyder da på, at EAA som kosttilskud kan være en god ide, hvis man dyrker en sport, der kræver høj muskeludholdenhed.

Hvorfor bruge EAA?

EAA er den primære regulator af proteinsyntesen; hvoraf aminosyren leucin synes at være den, der primært initierer proteinsyntesen (1,2,9). Sagt på godt gammeldags dansk: EAA sørger primært for, at proteinsyntese-maskineriet bliver opretholdt, hvorimod leucin primært sparker det i gang.

Er EAA bedre end BCAA?

Hovedforskellen mellem EAA og BCAA er, at EAA indeholder alle essentielle aminosyrer, mens BCAA kun indeholder 3 essentielle aminosyrer. En fordel ved BCAA er dog, at den ofte indeholder høje doser af aminosyren leucin, som synes at være den aminosyre, der er vigtigst for muskelproteinsyntese.