Table of Contents:

  1. Hvad giver staten tilskud til?
  2. Hvad dækker Kompetencefonden?
  3. Hvordan uddanner man sig til socialformidler?
  4. Hvad er selvvalgt uddannelse?
  5. Hvem skal betale til kompetencefonde?

Hvad giver staten tilskud til?

Energitilskuddet – også kaldet Bygningspuljen – er vedtaget og gælder fra . Næste runde åbner i 2022. Du kan få tilskud til både isolering, vinduer, varmepumpen og ventilation med varmegenvinding. Som noget nyt stilles der krav til, at du har et gyldigt energimærke på hånden og energiklassen på huset.

Hvad dækker Kompetencefonden?

Kompetencefonden yder tilskud til medarbejdernes uddannelse, hvis de benytter sig af overenskomsternes ret hertil. Fonden dækker medarbejdere på Funktionæroverenskomst for Handel, Transport og Service mellem DI, HK/Privat og HK Handel og/eller Landsoverenskomst for butikker mellem DI og HK Handel.

Hvordan uddanner man sig til socialformidler?

Du skal opfylde tre kriterier:
  1. Akademiuddannelse under Uddannelses- og Forskningsministeriet som højeste forudgående uddannelse.
  2. Relevant erhvervserfaring på mindst fire år efter ungdomsuddannelse.
  3. Relevant beskæftigelse ved optag på diplomuddannelsen.

Hvad er selvvalgt uddannelse?

Selvvalgt uddannelse handler om, at det er medarbejderen selv, som vælger at tage på uddannelse eller kursus. Reglerne for selvvalgt uddannelse er fastlagt i den overenskomst, medarbejderen er omfattet af. De er forskellige fra overenskomst til overenskomst.

Hvem skal betale til kompetencefonde?

Fra kompetencefonden kan der søges om tilskud til kurser for medarbejdere omfattet af overenskomsten. Fonden finansieres ved, at arbejdsgiverne årligt indbetaler et obligatorisk beløb for de medarbejdere, der er omfattet af en overenskomst med tilhørende kompetencefond.