Table of Contents:

  1. Hvad er straffen for at lave sorte penge?
  2. Hvordan skaffer man sort arbejde?
  3. Kan man anmelde sort arbejde anonymt?
  4. Hvor kan jeg finde sort arbejde?
  5. Hvad koster sort arbejde?
  6. Hvad er problemet med sort arbejde?

Hvad er straffen for at lave sorte penge?

Efter skattekontrollovens § 13 kan man straffes med bøde, hæfte eller fængsel i indtil 2 år. I særlig grove tilfælde kan man straffes efter straffelovens § 289 med fængsel i indtil 4 år. Hertil kommer, at man kan straffes i op til 10 år efter at man har arbejdet sort.

Hvordan skaffer man sort arbejde?

Udfører du et stykke arbejde, som du bliver betalt for uden at indberette det til SKAT, er der tale om sort arbejde. Sort arbejde gælder alt fra arbejde udført mellem venner til arbejde udført af virksomheder. Betalingen for sort arbejde kan både være i form af rede penge eller naturalier. Sort arbejde er ulovligt.

Kan man anmelde sort arbejde anonymt?

Ring eller send et brev, hvis du vil anmelde anonymt Vil du gerne være anonym, kan du enten ringe eller sende et brev til os. Hvis du ringer, skal du skjule dit nummer (ved at taste #31# efterfulgt af telefonnummeret) og undlade at præsentere dig med navn. Du kan anmelde ved at ringe til 72 22 28 11.

Hvor kan jeg finde sort arbejde?

Håndværkere er værst til sort arbejde, men lektiehjælpere og zoneterapeuter er også slemme. Et nyt tag på carporten for fem flasker rødvin eller tusind kroner. Håndværkerbranchen er ikke overraskende den branche, hvor der bliver lavet mest sort arbejde.

Hvad koster sort arbejde?

Koster 7,5 milliarder Det sorte arbejde udgør ifølge Rockwool Fondens analyse en værdi på cirka 48 milliarder kroner. Hvis al den indkomst pludselig blev synlig for Skat, ville en del af det arbejde ikke længere blive udført, eller folk ville ordne det som gør det selv-arbejde.

Hvad er problemet med sort arbejde?

Sort arbejde” er den almindelige betegnelse for den situation, hvor der leveres varer eller tjenesteydelser mellem to parter, og parterne har aftalt, at der ikke skal betales moms, selvom leverancen er momspligtig. De fleste vil vide, at den slags aftaler er ulovlige og kan føre til strafansvar for de involverede.