Table of Contents:

  1. Hvordan regner man ud hvor mange liter vand der kan være i et akvarium?
  2. Hvor lå det gamle Danmarks Akvarium?
  3. Hvor mange liter kan den rumme?
  4. Hvor lang tid kan Akvariefisk holde sig i pose?
  5. Hvor mange liter kan det indeholde?

Hvordan regner man ud hvor mange liter vand der kan være i et akvarium?

Hvis du måler længde, bredde og højde i decimeter og ganger de tre tal, får du kubikdecimeter, det svarer til liter.

Hvor lå det gamle Danmarks Akvarium?

Danmarks Akvarium var et udstillingsakvarium beliggende ved Charlottenlund Slot i Charlottenlund. Akvariet blev indviet 21. april 1939, og lukkede i oktober 2012, hvorefter alle aktiviteter blev videreført til Den Blå Planet i Kastrup i 2013.

Hvor mange liter kan den rumme?

En kasse, der er sammensat af rektangler (dvs. alle vinkler er 90 grader) er let at beregne volumen af. Man ganger simpelthen bare længde, bredde og højde med hinanden. I så fald skal man finde arealet af grundfladen og gange med figurens højde.

Hvor lang tid kan Akvariefisk holde sig i pose?

Så forurener de ikke det vand, de skal flyttes i, og fiskene kan sagtens tåle en spisepause på en uges tid, uden at tage skade. Kom en lille smule vand i bunden af plastikposen (5-7 cm). Prøv at få så meget luft i posen som muligt, når du lukker den, men du må ikke puste den op. Kom højst 8-10 fisk i hver pose.

Hvor mange liter kan det indeholde?

Hvis du skal udregne mængden af liter i et rumfang, er det en god ide først at omregne til cm3. Derefter dividerer du med 1000. Lav følgende måleenheder om til cm, før du ganger dem. Find derefter antallet af liter.