Table of Contents:

  1. Kan man blive fri for MitID?
  2. Hvis man er fritaget for digital post?
  3. Hvor mange er fritaget for NemID?
  4. Kan man framelde eboks?
  5. Kan man have NemID uden at have eboks?

Kan man blive fri for MitID?

En persons MitID/NemID er stadig aktiv på trods af fritagelsen, så man kan stadig benytte det til anden kontakt til offentlige eller private myndigheder. For at blive fritaget for Digital Post skal man møde personligt op på Borgerservice.

Hvis man er fritaget for digital post?

Fritagelseskriterier. Du kan blive fritaget fra at modtage Digital Post fra det offentlige, hvis du: ikke har adgang til en computer med tilstrækkelig internetforbindelse i dit hjem eller opholdssted. har en fysisk eller kognitiv funktionsnedsættelse, som hindrer dig i at modtage post digitalt.

Hvor mange er fritaget for NemID?

danske borgere over 15 år, som er omfattet af 'Lov om Offentlig Digital Post', er: 4,5 mio. borgere er tilmeldt Digital Post fra det offentlige. 338.000 borgere er fritaget fra Digital Post fra det offentlige.

Kan man framelde eboks?

Du er forpligtet til at kunne modtage Digital Post fra det offentlige. Der findes en mulighed for generel fritagelse fra Digital Post. Hvis du til trods for hjælp og vejledning ikke kan benytte digital post, kan du blive fritaget ved at møde op personligt på borgerservice i den kommune, du bor i.

Kan man have NemID uden at have eboks?

Hvis du ikke har NemID, kan du give en anden person læseadgang til din digitale post med en blanket. Det kræver, at du har den anden persons CPR-nummer. Du kan få blanketten udleveret hos borgerservice.