Table of Contents:

  1. Hvordan er udviklingen i kriminaliteten i Danmark?
  2. Hvad er et udsat boligområde?
  3. Er kriminalitet stigende i Danmark?
  4. Er kriminaliteten stigende?
  5. Hvad er ghettoområde?

Hvordan er udviklingen i kriminaliteten i Danmark?

I 2020 blev der registreret 28.186 ofre for vold. Det er 4 pct. færre end i 2019. Der har ellers været et stigende antal voldsofre i de senere år fra 17.2 til 29.3, svarende til en stigning på 71 pct.

Hvad er et udsat boligområde?

Ved et udsat boligområde forstås et alment boligområde, hvor der bor mindst 1.000 beboere, og hvor minimum to ud af fire følgende kriterier er opfyldt: Andelen af beboere i alderen 18-64 år, der er uden tilknytning til arbejdsmarked eller uddannelse, overstiger 40 pct., opgjort som gennemsnittet over de seneste 2 år.

Er kriminalitet stigende i Danmark?

Stigningen skete særligt fra 20, hvor antallet steg med 82,5 pct. Fra 20 er antallet steget 24 pct.

Er kriminaliteten stigende?

I den seneste rapport for udviklingen i børne- og ungdomskriminaliteten ses der en stigning i antallet af mistanker og sigtelser mod 10-17-årige fra 20. Overordnet set er det dog fortsat kun omkring 1 pct. af alle børn og unge mellem 10-17 år, som begår kriminalitet.

Hvad er ghettoområde?

En ghetto er en (ofte fattig og isoleret) bydel med en ensartet befolkning, typisk med en bestemt etnisk baggrund eller fra en bestemt samfundsklasse. Oprindelig betegnede det særlige jødiske bydele i en række europæiske byer fra senmiddelalderen og frem.