Table of Contents:

  1. Hvorfor Periodiserer man virksomhedens omkostninger og indtægter?
  2. Hvad er Budgetforudsætning?
  3. Hvornår bogføres omkostninger?
  4. Hvornår skal man Periodisere?
  5. Hvordan Periodiserer man i Economic?
  6. Hvad er periodiseringsprincippet?
  7. Hvad er en skyldig omkostning?
  8. Hvad er et investeringsbudget?
  9. Hvordan budgettere man?
  10. Hvad betyder det at Periodisere?
  11. Hvad betyder substans i relation til årsregnskaber?

Hvorfor Periodiserer man virksomhedens omkostninger og indtægter?

Beløb vedrørende indtægter og udgifter skal periodiseres, hvis der er begrundelse for, at hele beløbet for indtægterne eller udgifterne ikke er afregnet. Derfor periodiserer man sine indtægter og udgifter for at beregne regnskabsperiodens korrekte resultat og beskatningsgrundlag.

Hvad er Budgetforudsætning?

Budgetforudsætningerne er grundlaget for budgettet og dermed grundlaget for, hvordan budgettet periodiseres. Budgetforudsætninger kan eksempelvis være knyttet til forventninger til omfang af aktiviteter eller priser.

Hvornår bogføres omkostninger?

At bogføre periodiseringer For forudbetalinger gælder det, at man gør en faktura aktiv, når den indtræffer. Det betyder, at man fører fakturaen mod en balancekonto i stedet for en omkostningskonto. Når perioden indtræffer, fører man beløbet fra balancen til resultatopgørelsen på et separat bilag.

Hvornår skal man Periodisere?

Som udgangspunkt skal du periodisere, hvis din virksomhed har indtægter eller udgifter, der strækker sig over flere regnskabsår. Hvis din virksomhed er pålagt et krav om at udarbejde årsregnskab, er det lovpligtigt at anvende periodisering.

Hvordan Periodiserer man i Economic?

Sådan aktiverer du en udgift via et finansbilag Tryk på "Ny postering" og udfyld felterne under fanen "Generelt". Vælg typen "Finansbilag". Gå herefter ind på fanen "Øvrigt" og indtast kontoen for forudbetalte udgifter. Tilføj desuden en start- og slutdato for periodiseringen.

Hvad er periodiseringsprincippet?

Periodiseringsprincippet siger altså, at fx dine udgifter skal henføres i de regnskabsår, de vedrører – frem for kun at tage hensyn til, hvornår betalingen fandt sted.

Hvad er en skyldig omkostning?

På regnskabsafslutningsdagen skal skyldige omkostninger der stammer fra et foretaget forbrug af ydelser i indeværende måned optages på balancen. De klassificeres som gældsforpligtelser under gæld vedr. køb af vare- og tjenesteydelser, idet de er udtryk for allerede udgiftsførte omkostninger.

Hvad er et investeringsbudget?

Et budget er en oversigt over dine forventede indtægter og udgifter for en bestemt periode. Ved at lave en opgørelse over de to forhold kan du forsøge at forudsige fremtiden for din økonomi. Budgettet er et redskab i styringen af økonomien.

Hvordan budgettere man?

For at få en bankkonto kræver de fleste banker, at man laver et budget, herunder hvor man gennemgår omkostningerne ved etablering, også kaldet etableringsbudget. Det er forskelligt fra bank til bank, om der kræves et driftsbudget/resultatbudget, et likviditetsbudget og/eller et etableringsbudget.

Hvad betyder det at Periodisere?

Periodisering betyder at fordele en indtægt eller udgift ud over en længere periode. Dette gøres for at få et mere retvisende regnskab ved eksempelvis årlige betalinger, som så bliver periodiseret på hele året fremfor den ene måned, hvor beløbet blev modtaget/sendt.

Hvad betyder substans i relation til årsregnskaber?

Substans dækker over, at der i årsrapporten skal tages hensyn til forholdenes realitet frem for formaliteter, der kun har ringe reelt indhold. Således altså: indhold frem for formalia. Kravet kan ikke fraviges.