Table of Contents:

  1. Er overarbejde ferieberettiget løn?
  2. Er overarbejde pensionsberettiget?
  3. Kan overarbejde afspadseres?
  4. Er overarbejde Ferieberettiget?
  5. Hvad indgår i Feriepengegrundlaget?

Er overarbejde ferieberettiget løn?

Under ferie har du krav på at få din sædvanlige løn. Pensionsbidrag og faste tillæg som fx rådighedstillæg bliver også udbetalt under ferie. Derimod får du ikke betaling for overarbejde eller merarbejde. Det gælder også, selvom du regelmæssigt får udbetalt løn for over- eller merarbejde.

Er overarbejde pensionsberettiget?

Betaling for overarbejde er ikke pensionsberettigende, hvorfor der ikke beregnes pensionsbidrag af betaling for overarbejde. For deltidsbeskæftigede, som er berettiget til pension, er betalt merarbejde pensionsgivende. Pensionsbidraget beregnes i forhold til de timer, for hvilke der er ydet løn.

Kan overarbejde afspadseres?

Har en medarbejder udført overarbejde, er det enten inkluderet i lønnen, eller medarbejderen skal honoreres for overarbejdet, f. eks. kan medarbejderne afspadsere overarbejdet. Både overenskomstdækkede og ikke-overenskomstdækkede medarbejdere kan have krav på afspadsering af overarbejde.

Er overarbejde Ferieberettiget?

Hvis du forventer meget overarbejde i det kommende kalenderår, kan det måske være en fordel for dig at få udbetalt feriegodtgørelse i stedet for løn under ferie. Du får nemlig ikke udbetalt løn under ferie med tillæg af dit hidtidige overarbejde.

Hvad indgår i Feriepengegrundlaget?

I arbejdsindkomsten (=feriepengegrundlaget) indgår bl. a: bruttoløn fratrukket udbetalt løn under afholdelse af ferie. den skattemæssige værdi af personalegoder.