Table of Contents:

  1. Hvad er et billedrum?
  2. Hvad er rumlige billeder?
  3. Hvad er billedets rum?
  4. Hvordan er der skabt rum i billedet?
  5. Hvad er flade og rum?
  6. Hvad er et fladt rum?
  7. Hvad gør overlapning?
  8. Hvad er komposition i Billedanalyse?

Hvad er et billedrum?

Billedrum skabes ved at tilføre billedet dybde. Dette kan gøres gennem forskellige elementer som perspektiv, overlapning af objekter, skygger osv. Ovenstående er et eksempel på, hvordan et billede skaber rum i form af dybde i billedet. Dette giver en fornemmelse af at billedet er tre-dimensionelt.

Hvad er rumlige billeder?

Rummet i et billede kan være bygget op over linearperspektivet hvor alle indadførende linjer mødes i et punkt. Der hvor linjerne mødes, forsvindingspunktet, er der ofte placeret en figur med stor betydning for billedets indhold. På billedet til venstre er billedets rum bygget op over det gyldne snit.

Hvad er billedets rum?

Når et billede har rum, virker det som om, det har tre dimensioner. Dybden kan opnås ved at bruge forskellige virkemidler, så billedet opleves som om, det har rum, selvom det er fladt.

Hvordan er der skabt rum i billedet?

Rum skabes i et billede ved at gøre nære ting store og fjerne ting små, samt ved at gøre farverne koldere og mere slørede i baggrunden. Forgrund, mellemgrund, baggrund er en inddeling af billedet i dybden.

Hvad er flade og rum?

Rumfanget er en betegnelse for hvor meget en beholder kan indeholde af en væske eller gas og overfladearealet er et udtryk for hvor meget vi skal bruge af et bestemt materiale til at lave figuren.

Hvad er et fladt rum?

I kubismen arbejdede man med et meget fladt billedrum, men hvor man så en genstand fra flere vinkler på én gang og dermed nærmest skabte et rum, der inddrager tiden som ekstra dimension.

Hvad gør overlapning?

Overlapning er den mest simple form for fremstilling af rumlighed, som findes i stort set alle billeder fra alle tidsaldre. Det handler blot om, at en genstand „lapper over“ en anden genstand, så man kan se, at den ene er foran den anden.

Hvad er komposition i Billedanalyse?

Et billedes komposition er betegnelsen for billedets opbygning. Kompositionen er den helhed der samler billedets enkelte dele. Kompositionen formes af et billedes linjer. Linjerne kan udgøres af figurer, sammenstødende farveflader, blik- og bevægelsesretninger hos figurerne.