Table of Contents:

  1. Hvorfor klassisk musik?
  2. Hvem lytter til klassisk musik?
  3. Hvor bruger man klassisk musik?
  4. Hvad definerer klassisk musik?
  5. Hvad gør klassisk musik?

Hvorfor klassisk musik?

Lytter man til den klassiske musik, vil man opdage, at følelsesstoffet var nøjagtig det samme og de eksistentielle og etiske overvejelser ligeså. Kendskab til klassisk musik indebærer altså, at man føler sig hjemme i den kultur, man er rundet af. Klassisk musik civiliserer og danner.

Hvem lytter til klassisk musik?

"Et af de mest overraskende resultater er, at der er mange fællestræk mellem dem, der lytter til klassisk musik, og dem, der lytter til rockmusik som f. eks. Rolling Stones og The Who. De er begge introverte eller indadvendte og tænksomme - men også rolige og afmålte."

Hvor bruger man klassisk musik?

Klassisk musiks historie Rigtig mange af de film, tv-serier og computerspil, som de ser i dag, anvender ofte den klassiske eller orkestrale musik til at fremhæve den rette stemning med. Den klassiske musik kan noget helt særligt, når det kommer til at skulle udtrykke følelser.

Hvad definerer klassisk musik?

Klassisk musik, betegnelse, der bruges i flere ikke altid klart afgrænsede betydninger. I mere almindelig forstand anvendes den om musik, der ikke kan rubriceres som fx jazz, folk, rock, verdensmusik, pop, og ofte med den underforståede værdibetydning kunstmusik.

Hvad gør klassisk musik?

Endelig bruges klassisk musik som betegnelse for noget forbilledligt og helstøbt og anvendes i den forbindelse hyppigt i forskellige præciserende sammenhænge som fx klassisk indisk musik og klassisk kinesisk musik. Undertiden har betegnelsen også været anvendt i forbindelse med blues og jazz, jf.