Table of Contents:

  1. Hvorfor kan jeg ikke se hvor mange nøgler der er tilbage på mit nøglekort?
  2. Hvor mange nøgler er der på et nøglekort?
  3. Hvor ligger min NemID nøglefil?
  4. Er mit nøglekort på vej?
  5. Hvordan tager man nyt nøglekort i brug?

Hvorfor kan jeg ikke se hvor mange nøgler der er tilbage på mit nøglekort?

Nu bliver sikkerhedshulet lukket, så brugerne af nøglekort ikke længere får at vide, hvor mange nøgler de har tilbagenøglekortet, når de logger på NemID-systemet. DR afslørede, at identitetstyve i et tilfælde havde overvåget en 38-årig sygeplejerskes log-in på NemID igennem fem måneder.

Hvor mange nøgler er der på et nøglekort?

Nøglekortet, som kan foldes til kreditkortstørrelse, er påtrykt 148 engangskoder, som hver kun bruges én gang. Systemet beder om en tilfældig nøgle fra kortet og holder samtidig styr på, hvor mange nøgler borgeren har tilbage. Borgerne modtager et nyt nøglekort i god tid, inden alle nøglerne er brugt.

Hvor ligger min NemID nøglefil?

Når du logger på med NemID på hardware, skal du vælge en anden fane end NemID med nøglekort. I de fleste tilfælde kan du logge på i fanen "Log på med nøglefil", og andre steder vil der være en fane med "Log på med NemID på hardware".

Er mit nøglekort på vej?

I hændelsesloggen kan du se hændelser for dit NemID, fx hvornår du har brugt det, og hvornår vi har sendt et nøglekort til dig. Du kan også se, hvornår vi har sendt dig en ny midlertidig adgangskode, hvornår du har logget på og med hvilket nøglekort.

Hvordan tager man nyt nøglekort i brug?

Når du bliver bedt om at indtaste en nøgle fra det gamle nøglekort, vil der i boksen være et link der hedder Tag nyt nøglekort i brug. Hvis du klikker på dette link, vil det gamle nøglekort blive spærret, og du vil blive bedt om at taste en nøgle fra det nye nøglekort.