Table of Contents:

  1. Hvem opfandt yoyoen?
  2. Hvor stammer yoyo fra?
  3. Hvornår kom yoyo?
  4. Hvad legede man med i 1970?
  5. Hvad lavede børn i 70 erne?
  6. Hvad legede man med i 80 erne?
  7. Hvornår kom hønseringe?
  8. Hvad lavede man i 1970?

Hvem opfandt yoyoen?

Men yoyoen blev ikke opfundet i Frankrig i 1700-tallet. Den er meget ældre. Og fra Kina - fra længe før vores tidsregning, og så var den oprindeligt et våben. Næste gang man ser noget til yoyoen er på en tegning på en vase fra det antikke Grækenland, ca.

Hvor stammer yoyo fra?

Der foreligger ingen konkrete beviser for hvor og hvordan yo-yo'en opstod. Mange mener den oprindeligt stammer fra Kina, men ifølge de første historiske facts, er det i Grækenland vi først møder den. Her blev den hovedsageligt brugt som legetøj og var lavet af enten træ eller ler.

Hvornår kom yoyo?

Yoyoen kom til Danmark i 1700-tallet, men blev første gang rigtig populær i 1930'erne. Senere er den dukket op igen flere gange, blandt andet i 1980'erne med Coca-Cola-reklamer på.

Hvad legede man med i 1970?

70'erne: Klik-klakker To kugler i en snor, som skulle bankes mod hinanden. Mere skulle der ikke til for at underholde børn landet over i begyndelsen af 1970'erne.

Hvad lavede børn i 70 erne?

Tidligere løb børn ude og legede uden voksenopsyn. De blev ikke hentet og bragt, men transporterede sig selv til fods eller på cykel. Deres tid var ikke skemalagt med flere ugentlige fritidsinteresser, og de skulle ikke give besked om, hvor de var – det var et friere børneliv i 1960'erne og 70'erne.

Hvad legede man med i 80 erne?

Nostalgi & 80'erne
  • Fastnettelefonen. Du kunne garanteret dine venners numre i hovedet. ...
  • Citronfromagen. Husker du den karakteristiske 80´er-dessert? ...
  • Donkey Kong. ...
  • Vilde frisurer. ...
  • Blazere med skulderpuder. ...
  • My Little Pony. ...
  • Walkman. ...
  • Kassettebåndet.

Hvornår kom hønseringe?

I Danmark begyndte børn at lege med (ægte) hønseringe i 1940'erne.

Hvad lavede man i 1970?

1970'erne huskes både for speltgrød, fuldskæg, fællesspisning, hjemmestrik og urtehaver, men også økonomisk krise, en større offentlig gældsætning og stigende arbejdsløshed. Emner som miljøbekymring, ligestilling, omstilling til vedvarende energi og deleøkonomi optog mange danskere, især på den politiske venstrefløj.