Table of Contents:
- Hvad består tikka masala af?
- Hvor kommer Chicken Tikka Masala fra?
- Hvad er raita mix?
- Hvad er forskellen på butter chicken og tikka masala?
- Hvad er forskellen på raita og tzatziki?
- Hvad er Mahal krydderi?
Hvad består tikka masala af?
Der er ingen standardopskrift på retten, men den
består ofte af tomat, creme fraiche, knuste cashewnødder, citronsaft og en del milde krydderier som nelliker, ingefær og koriander, der giver den specielle smag til retten. Kyllingen kan også byttes med for eksempel fisk. Til retten serveres der ofte ris og nan.
Hvor kommer Chicken Tikka Masala fra?
Chicken tikka masala stammer fra Indien og
er muligvis deres mest berømte ret. Det
er en ret, man kan få i alle asiatiske lande, men
er bestemt også en ret som
er stor i andre verdensdele.
Hvad er raita mix?
Raita er en indisk yoghurtbaseret dip, som danner et rigtig godt modspil til de krydrede indiske retter. Til denne indiske dip bruges der en græsk yoghurt og så kommer der agurk og tomat i små tern i dressingen. Man dræner væden fra tomat og agurk ved at drysse dem med salt og lade det ligge i en si og afdryppe.
Hvad er forskellen på butter chicken og tikka masala?
Opskriften minder lidt om
butter chicken, men den store
forskel på de to retter er at
butter chicken er mere cremet og indeholder mindre tomat en
chicken tikka masala, men tilberedes oprindeligt vist forskelligt.
Hvad er forskellen på raita og tzatziki?
Raita er en indisk slags dip som minder lidt om en
tzatziki. Den er lavet på yoghurt, med masser af agurk. Her er også brugt hvidløg og lime, men til
forskel fra Deng græske
tzatziki – er der mynte og frisk koriander i denne
raita.
Hvad er Mahal krydderi?
Det har en karakteristisk, intensiv aroma og en smag, der ligner om løg eller hvidløg. I en ret forsvinder dyvelsdræks kraftige smag, hvilket giver maden en mild indisk tone. På grund af dyvelsdrækkets medicinske egenskaber er
krydderiet tilsat til tunge retter, især retter, der indeholder bælgplanter.