Table of Contents:

  1. Hvad består tikka masala af?
  2. Hvor kommer Chicken Tikka Masala fra?
  3. Hvad er raita mix?
  4. Hvad er forskellen på butter chicken og tikka masala?
  5. Hvad er forskellen på raita og tzatziki?
  6. Hvad er Mahal krydderi?

Hvad består tikka masala af?

Der er ingen standardopskrift på retten, men den består ofte af tomat, creme fraiche, knuste cashewnødder, citronsaft og en del milde krydderier som nelliker, ingefær og koriander, der giver den specielle smag til retten. Kyllingen kan også byttes med for eksempel fisk. Til retten serveres der ofte ris og nan.

Hvor kommer Chicken Tikka Masala fra?

Chicken tikka masala stammer fra Indien og er muligvis deres mest berømte ret. Det er en ret, man kan få i alle asiatiske lande, men er bestemt også en ret som er stor i andre verdensdele.

Hvad er raita mix?

Raita er en indisk yoghurtbaseret dip, som danner et rigtig godt modspil til de krydrede indiske retter. Til denne indiske dip bruges der en græsk yoghurt og så kommer der agurk og tomat i små tern i dressingen. Man dræner væden fra tomat og agurk ved at drysse dem med salt og lade det ligge i en si og afdryppe.

Hvad er forskellen på butter chicken og tikka masala?

Opskriften minder lidt om butter chicken, men den store forskel på de to retter er at butter chicken er mere cremet og indeholder mindre tomat en chicken tikka masala, men tilberedes oprindeligt vist forskelligt.

Hvad er forskellen på raita og tzatziki?

Raita er en indisk slags dip som minder lidt om en tzatziki. Den er lavet på yoghurt, med masser af agurk. Her er også brugt hvidløg og lime, men til forskel fra Deng græske tzatziki – er der mynte og frisk koriander i denne raita.

Hvad er Mahal krydderi?

Det har en karakteristisk, intensiv aroma og en smag, der ligner om løg eller hvidløg. I en ret forsvinder dyvelsdræks kraftige smag, hvilket giver maden en mild indisk tone. På grund af dyvelsdrækkets medicinske egenskaber er krydderiet tilsat til tunge retter, især retter, der indeholder bælgplanter.