Table of Contents:

  1. Hvordan skriver jeg en Fiktionstekst?
  2. Hvordan starter man en Fiktionstekst?
  3. Hvad kendetegner en Fiktionstekst?
  4. Hvad kendetegner novellen som genre?
  5. Hvilken effekt har in medias res?
  6. Hvilke genrer hører til under opinion?
  7. Hvilke genrer hører under opinion og argumenterende tekster?

Hvordan skriver jeg en Fiktionstekst?

En novelle skal kun handle om 1 konflikt. Hovedpersonen vil noget eller skal noget....En novelle kan typisk bygges op af 3 dele:
  1. Vi møder hurtigt personer, miljø og konflikt.
  2. Hovedpersonen går igennem konflikten.
  3. Konflikten har påvirket, ændret eller udviklet hovedpersonen. Konflikten er enten løst eller ikke løst.

Hvordan starter man en Fiktionstekst?

Din indledning skal fange læseren med det samme, så start gerne midt i en dramatisk scene i stedet for at bruge lang tid på at beskrive omgivelserne eller personerne. Afslutningen på din novelle må gerne være lidt overraskende og give læseren noget at tænke over.

Hvad kendetegner en Fiktionstekst?

Fiktion er historier, som er opfundet af forfatteren. De kan tage udgangspunkt i virkeligheden eller være inspireret af virkelige hændelser, men er stadig et produkt af forfatterens fantasi. Fiktionstekster har for det meste til opgave at underholde og inspirere læseren.

Hvad kendetegner novellen som genre?

Noveller kan skrives i mange forskellige undergenrer. Dette er afgørende for måden, den er skrevet og opbygget på. Eksempler på undergenrer: gyser, trivial, krimi, kærlighedsnovelle, psykologisk/thriller, realistisk novelle, surrealistisk novelle, fantastisk novelle, drama, komedie, ungdomsnovelle og mange flere.

Hvilken effekt har in medias res?

In medias res betyder at forfatteren har valgt at starte historien midt i en handling. Det kan fx være midt i en flugt, et skænderi, en håndboldkamp eller andet, hvor man bliver smidt ind i en handling, som allerede er i gang. Dette bruges ofte i noveller, og hjælper til med at fange læserens opmærksomhed fra starten.

Hvilke genrer hører til under opinion?

Opinion:
  • Anmeldelse.
  • Debatindlæg.
  • Klumme.
  • Kommentar.
  • Kronik.
  • Leder.
  • Læserbrev.

Hvilke genrer hører under opinion og argumenterende tekster?

Opinion Del Denne kategori rummer genrer som kommentar og debatindlæg. Genren klumme låner genretræk herfra. I Opinion skal du argumentere for dine meninger, holdninger og synspunkter til et bestemt emne, en sag, udtalelse eller lign.