Table of Contents:

  1. Hvornår er en bobestyrer inhabil?
  2. Kan man skifte bobestyrer?
  3. Hvem arver onkel?
  4. Kan jeg arve min moster?
  5. Hvad koster en beskikket bobestyrer?

Hvornår er en bobestyrer inhabil?

Det har været afdødes ønske, og der skal stærke grunde til at ændre derved. Foreligger der inhabilitetsgrunde, skal bobestyrer selv gøre skifteretten opmærksom på dette. Inhabilitet kan føre til, at en testamentsindsat bobestyrer ikke kan behandle boet.

Kan man skifte bobestyrer?

Et ønske om skifte af bobestyrer skal fremsættes for skifteretten, og det er vigtigt at være opmærksom på, at et skift af bobestyrer kan forlænge og fordyre bobehandlingen.

Hvem arver onkel?

Skal du eksempelvis arve efter din onkel? Det afgøres af nedenstående arveklasser, hvorvidt du er arving, hvis din onkel ikke efterlod sig et testamente. Arveklasserne har ikke nogen indvirkning på arveafgiften.

Kan jeg arve min moster?

Her arver bedsteforældre og deres børn, men dog ikke fjernere livsarvinger. Dette betyder, at mostre, morbrødre, faster og farbrødre er de yderste legale arvinger, som kan arve efter lov, i modsætning til i henhold til testamente.

Hvad koster en beskikket bobestyrer?

På landsplan ligger udgiften til en bobestyrers behandling af et bobestyrerbo i gennemsnit på knap 54.000 kroner for boer med positive bruttoaktiver. Et aktiv er boets værdier, fx penge, løsøre, indestående i bank mv. Regningen til bobestyreren betales af boet ved, at arvingerne får mindre udbetalt fra boet.