Table of Contents:

  1. Hvilken farve har egetræ?
  2. Hvad er mahognitræ?
  3. Hvor mange procent fugt skal Møbeltørt træ ligge på?
  4. Kan man bruge indendørs træ udenfor?
  5. Hvordan ser eg ud?
  6. Hvad kaldes frugterne fra et egetræ?
  7. Er agern spiselig?

Hvilken farve har egetræ?

Eg: Træets farve er gråhvid til let brunlig. En smuk træsort.

Hvad er mahognitræ?

Udtrykket mahogni bruges om flere forskellige typer af mørkt og hårdt tømmer fra tropiske træer. Navnet dækker generelt tømmer fra arter af de tre nærtstående slægter: Swietenia, Khaya og Entandrophragma. Oprindeligt drejede det sig kun om træ fra arter af slægten Swietenia.

Hvor mange procent fugt skal Møbeltørt træ ligge på?

Svind og udvidelse Derfor sælges træ-materialer til tider i lufttæt emballage. Et trægulv bør f. eks. være tørret til et fugtindhold på 8 % +/- 2 % svarende til ligevægtsfugtigheden ”møbeltørt”, se figur 1.

Kan man bruge indendørs træ udenfor?

Træ kan benyttes mange steder i boligen, lige fra hele huse bygget af træ til boliger kun med træ på synlige overflader indendørs, facader eller småbygninger i haven.

Hvordan ser eg ud?

Veddets udseende og struktur. Splinten på eg er smal med en lys grågul kulør. Kernen adskiller sig fra splinten ved i friskskovet træ at være grågul, som senere ved lyspåvirkning ændres til brunlig kulør.

Hvad kaldes frugterne fra et egetræ?

Egetræets frugt hedder agern. Det er en brun nød der sidder i en lille skål. Kan ligne en lille nissepibe. Træet bliver brugt til møbler og gulve.

Er agern spiselig?

Agern i madlavning. Agern er blevet en overset nød i vores madlavning, men den er spiselig, om end processen er lidt omstændelig. Olden er en fællesbetegnelse for agern og bog, der som bekendt er henholdsvis egens og bøgens frugter.