Table of Contents:

  1. Hvad problemet er ved diabetes 2 og hvilke konsekvenser det kan få i kroppen?
  2. Kan man være politibetjent med diabetes?
  3. Hvad sker der i kroppen når man har type 2-diabetes?
  4. Hvilke skader kan for lavt blodsukker give på lang sigt?
  5. Hvordan Glukoseniveauet reguleres hos mennesket?
  6. Hvordan påvirker glukagon kroppens celler muskel og leverceller )?
  7. Kan man spise sig ud af diabetes 2?
  8. Hvordan bliver glukose c6h12o6 transporteret ind i cellen?
  9. Hvordan regulerer kroppen normalt selv blodsukkeret?
  10. Hvad laver glukagon?

Hvad problemet er ved diabetes 2 og hvilke konsekvenser det kan få i kroppen?

Følgesygdomme kan være problemer med smerter i ben og fødder og sår, der har svært ved at hele. Med tiden kan du også hjerte-kar-sygdomme eller problemer med øjne og nyrer. Du kan til en vis grad forebygge følgesygdomme til type 2-diabetes ved at motionere, spise sundt og tage den medicin, din læge råder dig til.

Kan man være politibetjent med diabetes?

Har du diabetes, er du ikke helbredsmæssigt egnet til uddannelse og job i politiet.

Hvad sker der i kroppen når man har type 2-diabetes?

Diabetes 2 rammer primært voksne. Sygdommen giver forhøjet blodsukker (glukose), fordi kroppen ikke kan udnytte insulinen optimalt ('insulin-resistens'), og fordi kroppen ikke kan producere den ekstra insulin der er brug for til at holde blodsukkeret normalt.

Hvilke skader kan for lavt blodsukker give på lang sigt?

Hvis koncentrationen af sukker i blodet bliver meget lav, påvirker det hjernens funktion. I de mest udtalte tilfælde kan det føre til bevidstløshed og kramper. Hypoglykæmi er en tilstand, hvor blodsukkeret er så lavt, at det påvirker hjernens funktion.

Hvordan Glukoseniveauet reguleres hos mennesket?

P-Glukose er koncentrationen af glukose (sukker) i blodet, kaldes også "blodsukker" eller blodsukkerniveauet. Kroppen regulerer niveauet af glukose i blodet ved hjælp af forskellige hormoner. Derudover afhænger det også af kulhydratindtagelsen via kosten og af funktionen af bugspytkirtlen.

Hvordan påvirker glukagon kroppens celler muskel og leverceller )?

Glykogen er kroppens lager af kulhydrat, og ved mangel på sukker i blodet, sørger glukagon for, at glykogen hurtigt nedbrydes til sukker (glukose), som sendes ud i blodet. Stimulere leveren til nydannelse af sukker. Glukagon stimulerer også leveren til at lave nyt sukker ud fra mælkesyre (laktat) og aminosyren alanin.

Kan man spise sig ud af diabetes 2?

Der findes ikke nogen bestemt diæt, man skal spise ved diabetes. I princippet kan du spise al slags mad. Men du bør spise mad med et lavt indhold af fedt og ikke for meget sukker i hverdagen. Maden bør være rig på grøntsager og fisk, samt mindre fedt og sukker.

Hvordan bliver glukose c6h12o6 transporteret ind i cellen?

Glukose optages fra tarmen og bliver med blodet transporteret til organismens celler. Hjernen og de røde blodlegemer er afhængige af en konstant forsyning af glukose fra blodplasmaet, mens fx lever og muskler kan oplagre glukose i form af glykogen til senere brug.

Hvordan regulerer kroppen normalt selv blodsukkeret?

Glukagon (eller glucagon) er et hormon som udskilles til blodet, når man har lavt blodsukker. Det sørger for at regulere vores blodsukker, så det ikke bliver for lavt. Det udskilles fra bugspytkirtlen når blodsukkeret bliver for lavt. Herefter sørger det for at der frigives energi til blodet, specielt i form af sukker.

Hvad laver glukagon?

Glukagon (eller glucagon) er et hormon som udskilles til blodet, når man har lavt blodsukker. Det sørger for at regulere vores blodsukker, så det ikke bliver for lavt. Det udskilles fra bugspytkirtlen når blodsukkeret bliver for lavt. Herefter sørger det for at der frigives energi til blodet, specielt i form af sukker.