Table of Contents:

  1. Hvordan optjener man ferie under barsel?
  2. Hvordan beregning feriepenge funktionær?
  3. Hvad siger ferieloven om hovedferien?
  4. Hvor meget ferie optjenes pr måned?
  5. Hvordan optjener man barsel?
  6. Kan funktionærer få udbetalt feriepenge?
  7. Kan man afvige fra ferieloven?
  8. Hvornår optjener man barsel?

Hvordan optjener man ferie under barsel?

Optjener jeg ferie under min barsel? Når du er på barsels- eller adoptionsorlov, optjener du ferie, hvis du får hele eller dele af din løn udbetalt fra din arbejdsgiver. Selvom din arbejdsgiver kun får din løn delvist refunderet af Udbetaling Danmark, har du stadig ret til betalt ferie.

Hvordan beregning feriepenge funktionær?

Funktionær og anden månedslønnet, der har ferie med løn
  1. I skal beregne feriepengene med 12,5 procent af medarbejderens bruttoløn for den ferie, som ikke er afholdt.
  2. I skal ikke beregne feriepenge af den løn, der er udbetalt under ferie og heller ikke af funktionærens årlige ferietillæg.

Hvad siger ferieloven om hovedferien?

Hovedferie og restferie Dine 3 ugers hovedferie skal placeres i perioden 1. maj til 30. september, mens øvrig ferie kan ligge når som helst i ferieåret. Du har krav på at holde fri i 3 sammenhængende uger i hovedferien, mens øvrig ferie kan opdeles i enkeltdage, hvis det er begrundet i virksomhedens forhold.

Hvor meget ferie optjenes pr måned?

For hver måned du er ansat, optjener du 2,08 dages ferie. Du optjener derfor 25 feriedage, hvis du er ansat et helt år. Du optjener 2,08 feriedage pr. måned du er ansat, uanset om du arbejder på fuld tid, nedsat tid, eller arbejder få dage om ugen.

Hvordan optjener man barsel?

Er du ansat i en kommune eller i en region, får du pension i op til 20 uger af forældreorloven, men i staten helt op til 32 uger, også selvom du er løbet tør for dagpenge. Det betyder, at du i disse uger optjener fuld ferie. I det private er der ikke lovgivning på pensionsområdet.

Kan funktionærer få udbetalt feriepenge?

Som funktionær kan din medarbejder holde ferie med løn og mindst 1 % ferietillæg. Når en funktionær fratræder, skal du afregne ferien og udbetale feriepenge for den optjente ferie, som medarbejderen endnu ikke har afholdt. ... Feriepengene bliver i forvejen afregnet, hver gang du kører en lønseddel.

Kan man afvige fra ferieloven?

Afvigelse fra ferielovens varslingsregler Grundet force majeure kan arbejdsgiver jf. ferielovens § 15, se bort fra ferielovens varslingsregler. Hvorvidt der foreligger force majeure forudsætter en juridiske vurdering i det øjeblik hvor virksomheden ønsker afviklingen effektueres.

Hvornår optjener man barsel?

Når dagpengeugerne skal fordeles mellem mor og far (eller medmor), har I overordnet 32 uger, som I skal aftale, hvordan I deler mellem jer. Derudover har moren ret til dagpenge 4 uger før termin, og 14 uger efter, at barnet er født, og faren har ret til 2 uger med dagpenge, efter at barnet er født.