Table of Contents:

  1. Hvordan beregnes søgnehelligdage?
  2. Hvordan beregnes søn og helligdagsbetaling?
  3. Kan man få løn på en helligdag?
  4. Er Sankt Hans aften en helligdag?
  5. Hvordan optjener man SH-dage?
  6. Hvordan beregnes Fritvalgsopsparing?
  7. Hvordan beregnes SH betaling?
  8. Hvilke helligdage har man fri på?
  9. Hvad er SH satsen 2021?
  10. Hvor er mine SH penge?
  11. Hvordan optjener man SH?

Hvordan beregnes søgnehelligdage?

For at arbejdsgiver kan udbetale SH (søgnehelligdage) til timelønnede medarbejdere, skal der løbende ske en SH-opsparing. Søgnehelligdagsopsparingen beregnes ved hver lønkørsel som en procentdel af den ferieberettigede løn.

Hvordan beregnes søn og helligdagsbetaling?

Sats for søn- og helligdagsbetaling (SH) Står procentsatsen ikke på din lønseddel, kan du finde den i din overenskomst eller beregne den. Sådan beregner du din SH-sats: (SH-opsparing i kr. x 100) / feriepengegrundlag i kr. = SH-sats i %.

Kan man få løn på en helligdag?

Arbejder du på helligdagene, skal du som minimum have din sædvanlige løn for timerne. Du kan også have krav på et særligt tillæg pr. time, når du arbejder på en helligdag, men det kræver, at dette fremgår af din ansættelseskontrakt, en overenskomst, som dækker din ansættelse eller en eventuel personalehåndbog.

Er Sankt Hans aften en helligdag?

* I Danmark er Grundlovsdag (den 5. juni), Arbejdernes Internationale Kampdag (den 1. maj) og Sankt Hans (den 24. juni) ikke officielle helligdage, men mange har alligevel en halv eller hel fridag.

Hvordan optjener man SH-dage?

Medarbejderen opsparer ved hver lønudbetaling en procentsats af den optjente ferieberettigede løn. Beløbet indsættes på SH-kontoen. Der skal beregnes pension af beløbet, men ikke feriegodtgørelse.

Hvordan beregnes Fritvalgsopsparing?

Fritvalgsopsparingen beregnes af den ferieberettigede løn. For timelønsansatte er hele den udbetalte løn feriepengeberettiget, dog undtaget evt. udbetaling af sygedagpenge, G-dage, godtgørelser e.

Hvordan beregnes SH betaling?

SH-betaling til timelønnede på overenskomst Som arbejdsgiver skal du løbende opspare et beløb til medarbejderens SH-konto. Det er som oftest en procentdel af medarbejderens løn. Pengene fra opsparingen bruger du til at dække for den manglende løn på de SH-dage, hvor medarbejderen skulle have været på arbejde.

Hvilke helligdage har man fri på?

Det kan fx være, at du har fri på de lovregulerede helligdage, som er:
  • Nytårsdag.
  • Palmesøndag.
  • Skærtorsdag.
  • Langfredag.
  • Anden påskedag.
  • Store bededag.
  • Kristi himmelfartsdag.
  • Anden pinsedag.

Hvad er SH satsen 2021?

marts 2021: For voksne medarbejdere 124,65 kr. For medarbejdere under 18 år 71,80 kr.

Hvor er mine SH penge?

Når du fratræder, kan overskuddet på SH-saldoen blive udbetalt med den sidste løn, i december måned eller indbetalt sammen med dine feriepenge til en feriekortordning. Det afhænger af, hvilken aftale du er ansat under. Er du i tvivl om, hvilken aftale der gælder for dig, kan du kontakte Faglig Hotline.

Hvordan optjener man SH?

Medarbejderen opsparer ved hver lønudbetaling en procentsats af den optjente ferieberettigede løn. Beløbet indsættes på SH-kontoen. Der skal beregnes pension af beløbet, men ikke feriegodtgørelse. Pensionen beregnes i forbindelse med opsparingen.