Table of Contents:

 1. Hvordan forkorter man en ligning?
 2. Hvilket niveau er 9 klasse matematik?
 3. Hvordan løser man en 1 grads ligning?
 4. Hvordan bestemmes grundmængden for en ligning?
 5. Hvad skal man kunne i 9 klasse?
 6. Hvad er folkeskolens niveau?
 7. Hvordan løser man en ulighed?
 8. Hvordan skriver man Grundmængde?

Hvordan forkorter man en ligning?

Når vi omformer ligninger, er det tilladt at lægge tal til eller trække tal fra, så længe man gør det på begge sider af lighedstegnet. Vi har her trukket 3 fra på begge sider af lighedstegnet. Løsningen er stadig x=9. Det er også tilladt at gange eller dividere med et tal på begge sider af lighedstegnet.

Hvilket niveau er 9 klasse matematik?

Niveau G svarer til 9. klasse og niveau E til 10. klasse. Det afsluttende højeste niveau D giver god faglig sammenhæng til hf-uddannelsen.

Hvordan løser man en 1 grads ligning?

En simpel 1. gradsligning
 1. Du må reducere venstre side og højre side hver for sig.
 2. Du må lægge samme tal til eller trække samme tal fra på begge sider af lighedstegnet.
 3. Du må gange/dividere med det samme tal (dog ikke 0) på begge sider af lighedstegnet.

Hvordan bestemmes grundmængden for en ligning?

Grundmængden består af de værdier, der gør ligningen til et veldefineret udsagn og løsningsmængden består af de værdier, der gør ligningen til et sandt udsagn. Vi betegner ofte grundmængden med G og løsningsmængden med L. ikke defineret for x=2, da det ikke er tilladt at dividere med nul.

Hvad skal man kunne i 9 klasse?

Eleverne går efter 9. Klasse til følgende afgangsprøver i dansk: Skriftlig fremstilling Retstavning og læsning Mundtlig afgangsprøve (prøveform B)

Hvad er folkeskolens niveau?

Folkeskolen afsluttes på niveau G. Med 10 klasse bevæger du dig op på niveau E, og således gøres du fagligt klar til at kunne mestre det næste trin. Ønsker du en gymnasial uddannelse, vil du være godt på vej mod det krævede niveau. Ønsker du en erhvervsuddannelse, så er du rigtig godt på vej med STEP 10.

Hvordan løser man en ulighed?

Når man skal løse en ulighed, så må man lægge til eller trække fra på begge sider af ulighedstegnet. Man må også godt gange eller dividere med et positivt tal. Hvis man vil gange eller dividere med et negativt tal, så skal man vende ulighedstegnet om.

Hvordan skriver man Grundmængde?

Grundmængden er alle positive tal samt nul. Det kan man skrive som G=[0;∞[ G = [ 0 ; ∞ [ (se afsnit om intervaller for at se hvordan det skal læses).