Table of Contents:

 1. Hvordan virker KT Tape?
 2. Kan man sove med sportstape?
 3. Er der forskel på kinesiotape?
 4. Hvor lang tid må kinesiotape sidde på?
 5. Hvordan taper man sin læg?
 6. Hvordan taper man sin nakke op?
 7. Hvordan sætter man sportstape på?
 8. Hvordan sætter man kinesiotape på ankel?
 9. Hvordan taper man en finger op?
 10. Hvordan taper man en akillessene?
 11. Hvad gør sportstape?
 12. Kan ikke tåle sportstape?
 13. Hvordan får man sportstape af?
 14. Hvilken kinesiotape?

Hvordan virker KT Tape?

Tapen stimulerer blod-og lymfekredsløbet. Når muskler bevæges, fjernes blå mærker og væskeansamlinger under huden. Kinesiotape virker mod smerter, da disse undertrykkes neurologisk, når tapen sættes på det påvirkede område. ... Tapen vil være med til at gendanne bindevævet og leddet omkring musklen.

Kan man sove med sportstape?

Tapen er en meget komfortabel letvægts sportstape. Du kan bruge den i 100´vis af problematikker og skader. Eksempelvis lændesmerter, ondt i knæet, tennisalbue og skulderspændinger. Tapen giver dig 24 timers lindring i dagevis, hvad enten du arbejder, træner, sveder eller sover.

Er der forskel på kinesiotape?

Hvad er forskellen på de forskellige farver af tape? Der er ingen behandlende forskel på farven af den kinesiotape vi bruger. Altså kort sagt, alle farver tape fungerer på præcis samme måde fysisk. Men rent visuelt kan farver påvirke os, så psykisk kan der være en lille forskel.

Hvor lang tid må kinesiotape sidde på?

Hvor længe må tapen sidde på huden Den elastiske tape: Anbefalingerne går på, at Kinesiotape og TheraBand kinesiology tape kan ligge på huden 3-5 dage ad gangen, da klæbestoffet er meget allergivenligt, og huden kan ånde igennem tapen.

Hvordan taper man sin læg?

Basisprincippet for taping af muskler er at lægge tapen over den berørte muskel. Du skal starte, hvor musklen begynder og lægge tapen langs med musklen og afslutte, hvor musklen ender. For at undgå, at musklen overanstrenges (overstrækkes), eller at den går i krampe, lægges tapen fra musklens tilhæftning til udspring.

Hvordan taper man sin nakke op?

Tapening fungerer ved, at tapen efterligner hudens egen spændstighed og enten øger eller mindsker den. Det gør også at tapen skal have direkte kontakt med huden, og derfor må området gerne være barberet, hvis vi ved, tape skal påsættes.

Hvordan sætter man sportstape på?

Hvis tapen påsættes et udstrakt knæ eller albue, så vil tapen strækkes for meget, når leddet bøjes og tapen vil ofte løsne sig med det samme. Du skal altid påsætte enderne af tapen uden stræk. Enderne af tapen bør anvendes direkte på huden og altid uden at stræk. Dette er vigtigt, ellers slipper tapen hurtigere.

Hvordan sætter man kinesiotape på ankel?

Læg et-to stykker tape i ottetaller, som går fra indersiden af anklen hele vejen nedenom anklen og rundt, så de slutter på indersiden igen. Tilføj eventuelt et stykke tape omkring hælknoglen – en heel-lock – som starter på ydersiden af anklen, løber rundt om hælknoglen og tilbage på ydersiden.

Hvordan taper man en finger op?

Praktiske råd
 1. Jo enklere tapemetode des bedre.
 2. Opnås tilstrækkelig støtte med én slynge tape, så læg ikke mere på
 3. Start altid i et raskt område, byg op over den skadede del og fæst så i det raske område.
 4. Undgå knækdannelser og kanter i tapen, det kan give gnavsår.
10. feb. 2020

Hvordan taper man en akillessene?

TAPEANLÆGGELSE: Først anlægges et eller to “tape-ankre” cirkulært om underbenet 10-20 cm over ankelleddet (A). Start på ankeret på indersiden af underbenet, før tapen frem foran benet og ned over yderste ankelkno, bag om hælen lige under akillessenen, ned under hælen og op på den udvendige side af benet til ankeret.

Hvad gør sportstape?

Formålet med sportstape er at aflaste det underliggende væv og beskadigede ledkapsler samt øge balancen og koordinationen. Ved ledbåndsskader fungerer tapen som støtte til leddet og fremmer helingen af det skadede væv.

Kan ikke tåle sportstape?

Der er intet mere irriterende og ømt end en hudreaktion på kinesiotape. Hvis du tidligere har haft en reaktion på klæbrige plastre, bør du undgå brugen af kinesiotape. Hvis du på grund af øvelser, får det varmt eller bliver svedig, bør du også undgå brugen af kinesiotape, da det kan øge risikoen for en hudirritation.

Hvordan får man sportstape af?

Sprøjt Tape & Tuffner Remover Spray på sportstapen, hvorefter det begynder at opløse limen. Lad det virke et par minutter, før du fjerner sportstapen fra huden. Sprøjt et tyndt lag på huden, så du fjerner de sidste limrester fra sportstapen. Vask huden med lunkent/varmt vand og tør efter med et håndklæde.

Hvilken kinesiotape?

K-tape vil oftest kunne købes billigere end kinesiotape. Der er delte meninger om kvalitetsforskellen på de to produkter. En fælles mening er dog, at man går efter den bedste kvalitet uanset hvilket mærke, man vælger.