Table of Contents:

  1. Hvor mange havdyr dør af plastik?
  2. Hvordan påvirker plastik dyrene i havet?
  3. Hvor mange fisk dør af plastik?
  4. Er der andre steder i hjemmet hvor der er skjult plast?
  5. Hvordan påvirker plastik havets økosystem?
  6. På hvilken måde påvirker plastikforurening havets økosystem?
  7. Hvor meget plastaffald ender hvert år i verdenshavene?

Hvor mange havdyr dør af plastik?

100.000 havpattedyr og én million fugle dør hvert år på grund af plastikforurening. Mange dyr forveksler plastik med føde, og det risikerer de at af.

Hvordan påvirker plastik dyrene i havet?

Når plastik ender i naturen, bliver det en dræber. Der er fundet plastikpartikler hos en række havfugle, havpattedyr, skildpadder og fisk. Det giver dem en falsk følelse af mæthed og blokerer for, at dyrene kan optage næring gennem tarmene. Dyrene kan derfor ende med at dø af sult, når de spiser plastik.

Hvor mange fisk dør af plastik?

FNs miljøorganisation UNEP (se kilder) vurderer, at den type plastik dræber en million havfugle, 100.000 havpattedyr og utallige fisk om året.

Er der andre steder i hjemmet hvor der er skjult plast?

I køkkenet - Det er nok de færreste, der tænker over det, men mange af de karklude, som benyttes i de danske hjem, består af 20 procent plastik, og hver gang du vrider kluden, bliver der udledt små mikropartikler, som rensningsanlæggene ikke filtrerer, forklarer han.

Hvordan påvirker plastik havets økosystem?

Forurening af plastik har stor indflydelse på dyrelivet i og omkring havet. Dyr har ligesom mennesker brug for et sundt og sikkert miljø for at kunne leve godt. Plastik og andet skrald, som ender i havet, kan skade dyrene på mange måder. De kan fx skære sig, sidde fast eller blive kvalt.

På hvilken måde påvirker plastikforurening havets økosystem?

FNs miljøorganisation UNEP (se kilder) vurderer, at den type plastik dræber en million havfugle, 100.000 havpattedyr og utallige fisk om året. Skildpadder og andre havdyr kan eksempelvis forveksle plastikposer med gopler og kan blive kvalt, når de forsøger at indtage dem.

Hvor meget plastaffald ender hvert år i verdenshavene?

Forskerne ved, at der flyder enorme mængder plastik rundt i verdenshavene. Men det er vanskeligt at svare på præcis hvor meget. Hvert år ender cirka otte millioner ton plastik i havet, vurderede forskere i tidsskriftet Science i 2015 (se kilder).