Table of Contents:

 1. Hvordan deler man Georgineknolde?
 2. Kan man plante georginer i juni?
 3. Hvordan opbevarer man dahlia knolde?
 4. Kan man forspire dahlia?
 5. Hvilken vej skal dahlia vende?
 6. Hvor sent kan man sætte georginer?
 7. Hvor sent kan man plante dahlia?
 8. Hvordan Forspirer man dahlia?
 9. Hvordan laver man stiklinger af georginer?
 10. Hvor kan jeg købe georginer?
 11. Hvor købes georginer?

Hvordan deler man Georgineknolde?

Georgineknolde kan også formeres ved deling. Skær knoldene over, og sørg for, at der er et stykke stilk med på alle knoldstykkerne. Det er muligt at gennemskære en kraftig stilk, så den bliver til to dele med knold på. Vækstpunktet sidder ved basen af stilken.

Kan man plante georginer i juni?

Georginer kan lægges i jorden, når nattefrosten er ovre og jorden er lun. De fleste lægger georgineknolde i jorden omkring april/maj. Du kan også godt lægge georginer i jorden før denne tid. Knoldene kommer som regel frem i plantecentrene allerede i starten af marts.

Hvordan opbevarer man dahlia knolde?

Knoldene skal opbevares køligt men frostfrit. Ikke for fugtigt, så de rådner, men heller ikke så tørt, at de skrumper ind. Det gælder om at finde den rette balance. Den sikreste metode er at grave dem op og lade dem tørre lidt, så jorden let kan rystes af.

Kan man forspire dahlia?

Forspir dahlia og få glæde af dem tidligt Hvis du gerne vil have planterne tidligt i gang, kan knoldene forspires fra marts-april på et frostfrit sted. Dæk knoldene med pottemuld, og hold jorden fugtig. Plant dem ud, når der ikke længere er fare for nattefrost.

Hvilken vej skal dahlia vende?

1) Put pottemuld i bunden af en kasse og læg knoldene med den indtørrede stilk ovenpå jorden, så rødderne vender nedad og dæk derefter knoldene med pottemuld. Hvis du ikke har nogle kasser, kan du også bruge store potter eller store krukker. Det er vigtigt, at rødderne får nok plads til at vokse i.

Hvor sent kan man sætte georginer?

Du ikke kan sætte dem førend til foråret. Planten tåler nemlig ikke frost, så sættetidspunktet er afhængig af, hvor sent du normalt har frost. De fleste steder kan man lægge knoldene i jorden først i maj.

Hvor sent kan man plante dahlia?

Forspiring. Dahlia blomstrer ofte sent på sommeren, men du kan fremskynde processen ved at forspire dem. I marts-april skal du dække knoldene med pottemuld og sætte dem et frostfrit sted. Du skal blot huske at holde jorden fugtig, indtil du kan plante dem ud, når risikoen for nattefrost er ovre omkring maj.

Hvordan Forspirer man dahlia?

Sådan forspirer og dyrker du Dahlia
 1. Put pottemuld i bunden af en kasse og læg knoldene med den indtørrede stilk ovenpå jorden, så rødderne vender nedad og dæk derefter knoldene med pottemuld. ...
 2. Vand jorden så den bliver let fugtig, men ikke så de står og sopper i vand.

Hvordan laver man stiklinger af georginer?

Dahlia stiklinger kan man selv lave, det kræver kun at man nu vælger sin(e) moderknolde her i februar, og sætter dem i jord. Find en potte eller en kasse og fyld noget sandblandet spagnum(jord) i og placér så knolden så halvdelen er synlig, og sidste års stabbe sidder synligt på knolden over jorden.

Hvor kan jeg købe georginer?

Køb Georginer online på Bilka.dk Bilka er dit Hypermarked – vi har alt, hvad du skal bruge! Vi sørger tilmed for, at det er nemt og bekvemt for dig. Det gør vi ved at levere bestillingen lige til døren. Alt du skal gøre, er at plante de nyindkøbte Georginer i din have.

Hvor købes georginer?

Dahlia knolde - Georginer - Frøtorvet ApS. FRØ/PRODUKTER OP TIL 17,95 KR.