Table of Contents:

  1. Hvem modtog Nobels fredspris i 1979?
  2. Hvor bor Malala Yousafzai i dag?
  3. Hvem fik Nobels Fredspris i 1988?
  4. Hvad består Nobelprisen af ud over æren?
  5. Hvem modtog Nobels Fredspris i 2003?
  6. Hvor blev Malala skudt?
  7. Hvad laver Malala idag?

Hvem modtog Nobels fredspris i 1979?

Den katolske nonne og missionær Mother Teresa () vandt i 1979 Nobels fredspris, og den svenske forfatter Selma Lagerlöf () vandt i 1909 Nobels litteraturpris. Det er inden for kategorierne litteratur og fred, at de kvindelige Nobelprismodtagere er stærkest repræsenteret.

Hvor bor Malala Yousafzai i dag?

Husker du Malala Yousafzai, der i 2012 som 15-årig blev skudt af Taleban i Pakistan, fordi hun kæmpede for pigers ret til at gå i skole? Den unge Malala er nu blevet 24 år, bor i Birmingham i England med sin familie og i går blev hun gift med Asser Malink, der er driftsleder på “The Pakistan Cricket Board” i Lahore.

Hvem fik Nobels Fredspris i 1988?

Den 10. december 1988 blev Nobels Fredspris tildelt De Forenede Nationers Fredsbevarende Styrker, med motivationen, at: ”Prisen er en hyldest til alle dem, der har tjent organisationen og især til modet og offerviljen hos alle dem, der har deltaget og fortsat vil deltage i de fredsbevarende operationer”.

Hvad består Nobelprisen af ud over æren?

Prisen er opkaldt efter dynamittens svenske opfinder Alfred Nobel, der indstiftede de fem oprindelige Nobelpriser (i fysik, kemi, medicin, litteratur samt fredsprisen) i sit testamente. Beløbene til de oprindelige fem priser tages af Nobelstiftelsens midler.

Hvem modtog Nobels Fredspris i 2003?

Forkæmper for Menneskerettigheder-Desmond Tutu.

Hvor blev Malala skudt?

Den 20-årige nobelprismodtager Malala Yousafzai er på besøg i sin pakistanske hjemby, hvor hun i 2012 blev skudt i hovedet. Under stort sikkerhedsopbud er Malala Yousafzai i dag ankommet til sin hjemby Mingora i den pakistanske Swat-dal.

Hvad laver Malala idag?

Malala er i dag en engageret forkæmper for pigers uddannelse, medstifter af Malala-fonden og medlem af FN's kriseudvalg for unges uddannelse, som blev nedsat af FN's særlige udsending for uddannelse, Gordon Brown, der har anslået, at med den nuværende udvikling vil alle piger først gå i skole i 2086, og ikke i 2015 som ...