Table of Contents:

  1. Hvad spiste man på Jesu tid?
  2. Hvordan ser paradiset ud?
  3. På hvilken måde adskiller Johannes Evangeliet sig fra de andre evangelier?
  4. Hvem er Jesus i dag?
  5. Hvad spiste de til den sidste nadver?
  6. Hvor mange mennesker bespiste Jesus med 5 brød og 2 fisk?
  7. Hvad symboliserer den sidste nadver?

Hvad spiste man på Jesu tid?

Han konkluderer i øvrigt, at Jesus kun spiste ganske lidt kød, og at Jesus spiste mange grøntsager. Grundlaget for denne oplysning er ukendt. Det er ikke noget, der står i Bibelen.

Hvordan ser paradiset ud?

Paradis bliver normalt identificeret med Edens have eller med Himmelen. Oprindeligt en have med en mur omkring, som siden uddrivelsen af Adam og Eva blev bevogtet af keruber og et flammesværd. De fleste kristne trosretninger betragter Paradis som stedet, de retfærdige kommer hen efter Guds dommedag.

På hvilken måde adskiller Johannes Evangeliet sig fra de andre evangelier?

Til forskel fra de andre evangelier gøres det i Johannesevangeliet eksplicit klart, at Jesus er Gud selv. Det pointeres flere steder i evangeliet, at Faderen og Sønnen er den samme Gud og at ”ingen kommer til Faderen uden ved mig” (14,6).

Hvem er Jesus i dag?

Anses af de kristne som Guds søn og verdens frelser. Jesus fra Nazaret (hebraisk: יֵשׁוּעַ‬; født ca. 4 f.v.t., død ca. år 31 e.v.t.), Jesus Kristus eller Kristus er den centrale figur i kristendommen.

Hvad spiste de til den sidste nadver?

Selv om det er ukendt, hvad Jesus og hans disciple præcist fik at spise til det skæbnesvangre måltid, så var der dog brød og vin på bordet.

Hvor mange mennesker bespiste Jesus med 5 brød og 2 fisk?

Derfor blev langt over 5000 mennesker bespist med fem brød og to fisk. Da Frelseren havde taget de fem brød og fiskene, »så [han] op mod himlen og velsignede dem, brød brødene« (Mark 6:41), hvorefter han gav dem til sine disciple, så de kunne dele dem ud til folket.

Hvad symboliserer den sidste nadver?

Lidelseshistorien markerer et højdepunkt i Bibelen – og en dramatisk afslutning på Jesu liv. Skærtorsdag tager han afsked med sine disciple, og afskedsmåltidet danner rammen om en alvorlig, men samtidig følelsesfuld sammenkomst blandt nære venner.