Table of Contents:

  1. Hvorfor er olieprisen høj?
  2. Hvad kan få prisen på olie til at falde?
  3. Hvad er bedst tun i olie eller tun i vand?
  4. Hvad kan få olieprisen til at stige?
  5. Hvornår falder oliepriserne?
  6. Er tun i vand sundt?

Hvorfor er olieprisen høj?

Hovedårsagen til prisstigningen er væksten i den globale olieefter- spørgsel, drevet primært af Kina og USA. Udviklingen i USA har over- ordnet været som ventet af internationale organisationer, investerings- banker mfl., mens efterspørgslen i Kina har været overraskende høj.

Hvad kan få prisen på olie til at falde?

Hvis prisfaldet på olie også medfører lavere inflation, kan det være med til at holde renten nede, der også kan stimulere forbruget. Det er også godt for boligejere og andre med gæld, også selv om renten i forvejen er uhyre lav. Falder olieprisen fordi væksten i verdensøkonomien er på vej ned, er det dog knap så godt.

Hvad er bedst tun i olie eller tun i vand?

Hvorvidt olie eller ej i øvrigt har nogen sundhedsmæssig betydning for dig, afhænger af, hvad du spiser samlet set. Hvis du i øvrigt spiser meget fedtfattigt uden olie, så vil det være bedre at spise tun i olie end tun i vand.

Hvad kan få olieprisen til at stige?

​Den pris, du som kunde betaler for din olie, påvirkes af mange faktorer. Først og fremmest bestemmes olieprisen af udbud og efterspørgsel. Men prisen påvirkes i høj grad også af: Dollarkursen.

Hvornår falder oliepriserne?

Hvis der produceres mere olie end der efterspørges, så falder prisen og vice versa. Dollarkursen spiller også ind. Olie afregnes i US Dollar. Bevæger Dollarkursen sig op eller ned vil de straks få en afsmittende effekt på de danske listepriser på fyringsolie.

Er tun i vand sundt?

Tunfisk har altså at højt indhold af tungmetaller som kviksølv, methylkviksølv, og cadmium. Det betyder dog ikke at du helt skal holde op med at spise tun, og da slet ikke fisk i det hele taget. Fisk er sundt og indeholder blandt andet kvalitetsprotein, selen, og omega-3 fedtsyrer.