Table of Contents:

  1. Kan man mærke sin pacemaker?
  2. Hvorfor får man en pacemaker?
  3. Hvad er forskellen på pacemaker og ICD?
  4. Er en indopereret hjertestarter det samme som en pacemaker?
  5. Hvem har brug for pacemaker?

Kan man mærke sin pacemaker?

Kan jeg mærke at pacemakeren arbejder? Nej. Pacemakeren arbejder med så svag en strøm, at det kun påvirker hjertet og vævet om- kring elektroden.

Hvorfor får man en pacemaker?

En pacemaker kan være nødvendig, hvis hjertet slår for langsomt. Pacemakeren sender små elektriske impulser til hjertet og får det til at trække sig sammen og slappe af igen. Man indopererer dette lille batteri med tilhørende ledninger, hvor det overvåger hjertets rytme. Det går kun i gang, når det er nødvendigt.

Hvad er forskellen på pacemaker og ICD?

En ICD er en slags avanceret pacemaker, der kan kickstarte hjertet i tilfælde af hjertestop. Den bliver brugt til at forebygge pludselig hjertedød hos patienter, der har forhøjet risiko for livstruende forstyrrelser i hjerterytmen samt hos patienter der har overlevet et hjertestop.

Er en indopereret hjertestarter det samme som en pacemaker?

Efter et stød, vil hjerterytmen ofte være langsom en periode. Her kan ICD'en træde til og hjælpe med at holde pulsen i et normalt tempo. Dette mærker du ikke noget til. Funktionen her svarer helt til, hvad en almindelig pacemaker gør.

Hvem har brug for pacemaker?

Hvem skal have en pacemaker? Man kan få en pacemaker, hvis man har en for langsom hjerterytme. Pumper hjertet ikke en tilstrækkelig mængde blod rundt i kroppen, kan man opleve eksempelvis svimmelhed, besvimelse eller åndenød.