Table of Contents:

  1. Hvorfor arbejder flest kvinder i den offentlige sektor?
  2. Hvor mange mennesker er uden for arbejdsmarkedet?
  3. Hvor mange er ansat i private virksomheder?
  4. Hvor mange procent af arbejdsstyrken er ansat i den offentlige sektor?
  5. Hvor mange er ansat i den offentlige sektor i Danmark?
  6. Hvor mange procent arbejder i det offentlige?
  7. Er studerende en del af arbejdsstyrken?

Hvorfor arbejder flest kvinder i den offentlige sektor?

Den klassiske fortælling er, at kvinderne vælger at arbejde i den offentlige sektor, fordi den er gennemreguleret med hensyn til barsel, børn og arbejdstid. Seniorforsker Helle Holt fra Socialforskningsinstituttet tror dog, at billedet er mere grumset. Hun har lavet flere undersøgelser om arbejdsmarkedet.

Hvor mange mennesker er uden for arbejdsmarkedet?

Arbejdsstyrken - og det er befolkningen mellem 15 og 66 år - udgør 3.736.000 personer. 98.000 af dem er arbejdsløse, det svarer til 2,62 procent af arbejdsstyrken, og det er lavt.

Hvor mange er ansat i private virksomheder?

Beskæftigelse for lønmodtagere (md) april 2019 I april var der 1.950.100 personer med lønmodtagerjob i sektorgruppen virksomheder og organisationer, som omfatter den private sektor og offentlige virksomheder.

Hvor mange procent af arbejdsstyrken er ansat i den offentlige sektor?

I Danmark er 28 pct. af de beskæftigede ansat i den offentlige sektor.

Hvor mange er ansat i den offentlige sektor i Danmark?

Det statslige forhandlingsområde (staten) beskæftiger i 20.000 medarbejdere, der fordeler sig på godt 185.000 fuldtidsstillinger eller årsværk. Et årsværk er betegnelsen for en ansættelse på 1924 timer årligt.

Hvor mange procent arbejder i det offentlige?

I august 2019 var der 832.000 ansatte, heraf en del deltidsansatte, inden for offentlig forvaltning og service. Det svarede til knap 30 % af samtlige lønmodtagere.

Er studerende en del af arbejdsstyrken?

Når vi opgør, hvem der er ude på arbejdsmarkedet, ser vi helt præcist på dem, der er i arbejde og på de arbejdsløse. Dette kalder vi også for arbejdsstyrken, og den består altså af de beskæftigede og arbejdsløse. Vi medregner de arbejdsløse, da de jo søger arbejde. Men altså ikke studerende.