Table of Contents:

  1. Er zinkoxid farligt?
  2. Hvad er typiske solskader som kan opstå på huden hvis den ikke beskyttes imod UV?
  3. Hvordan påvirker solen huden?
  4. Er zinksalve giftig?
  5. Hvor meget af Solens lys rammer jorden?

Er zinkoxid farligt?

Brugen af zinkoxid til bleudslæt har givet anledning til stor debat over en årrække. Debatten består i, om nanopartikler fra zinkoxid kan trænge ind i blodbanen og om det udgør en sundhedsfarlig risiko for barnet. Videnskabelige undersøgelser påviser dog, at nanopartikler på under 30nM ikke trænger gennem huden.

Hvad er typiske solskader som kan opstå på huden hvis den ikke beskyttes imod UV?

Tager du for meget sol uden beskyttelse, kan du få forbrændinger med blærer, kulderystelser og temperaturstigning. På lang sigt kan overdreven soldyrkning give dig rynker, rødspættet hud, skæmmende pigmentpletter og hudkræft.

Hvordan påvirker solen huden?

UV-stråler skaber en form for betændelsestilstand og hæmmer hudens naturlige reparationsproces. En solskoldning kan i værste tilfælde gå ind og påvirke dit immunsystem og øge din risiko for at udvikle hudkræft. Når du dyrker solen bliver der nemlig skabt celleforandringer i din hud.

Er zinksalve giftig?

Produktet anses ikke for at være sundhedsskadeligt. Indeholder zinkoxid, som er klassificeret som miljøfarlig. Hud: Fjern forurenet beklædning.

Hvor meget af Solens lys rammer jorden?

Jorden modtager energi fra Solens stråler, men omkring 30% af sollyset reflekteres tilbage til verdensrummet af Jordens overflade og af oversiden af skyerne. Resten af energien absorberes af Jorden, der opvarmes. Jorden afgiver varme ved at udstråle infrarød stråling mod verdensrummet.