Table of Contents:

  1. Kan propper i ørene give svimmelhed?
  2. Hvor kan man få renset ører?
  3. Hvorfor bliver mine øre varme og røde?
  4. Hvorfor brænder ens øre?
  5. Hvorfor har jeg en kugle bag øret?

Kan propper i ørene give svimmelhed?

Hvis ørevoks aflukker øregangen, får man ubehag i form af nedsat hørelse, fornemmelse af at have en prop i øret, trykken og kløe. Det kan også give susen for øret, og nogle gange en let fornemmelse af svimmelhed. I sjældne tilfælde kan propper af ørevoks medføre kronisk hoste, det kaldes "Arnolds refleks".

Hvor kan man få renset ører?

Din praktiserende læge kan også skylle dine ører eller suge voksen væk med et øresug – begge dele med kontrol af et særligt otoskop, der kan se, om voksen vitterligt er fjernet. Er du bruger af høreapparat, bør du ikke selv fjerne ørevoksen, men overlade det til en ørelæge.

Hvorfor bliver mine øre varme og røde?

Flushing er dog associeret til en række forskellige udløsende faktorer, specielt forskellige typer af medicin, hvad nok ikke er tilfældet for din søn. Herudover kan det udløses af bl. a. stress og kulde, og man ved også, at det kan fremprovokeres af forskellige typer fødevarer.

Hvorfor brænder ens øre?

Hvorfor får man betændelse i øregangen? Hvis man stikker vatpinde, fingre eller andet ind i øregangen, kan det føre til betændelse i øregangen. Der er altid bakterier på huden. Men ved skader i huden kan disse, ellers uskyldige bakterier, medføre en infektion og udflåd fra øret.

Hvorfor har jeg en kugle bag øret?

Betændelse i denne frembuling bag øret kaldes mastoiditis. Det er en sjælden komplikation til mellemørebetændelse. Mastoiditis opstår ved, at infektionen fra mellemøret spreder sig ind i det porøse knoglevæv i tindingebenet. Det kan føre til, at der dannes en byld med pus.