Table of Contents:

  1. Hvornår skal man til gynækolog første gang?
  2. Kan man gå til gynækolog hvis man har menstruation?
  3. Hvordan får jeg tid til en gynækolog?
  4. Er gynækologisk undersøgelse gratis?
  5. Hvor ofte skal man have celleskrab?
  6. Hvor ofte bliver man indkaldt til celleskrab?

Hvornår skal man til gynækolog første gang?

Hvem får foretaget en gynækologisk undersøgelse? Unge kvinder oplever måske deres første underlivsundersøgelse i forbindelse med rådgivning om prævention . Hvis du har blødningsforstyrrelser, svie, kløe eller andre problemer. Ved smerter eller mistanke om svulst.

Kan man gå til gynækolog hvis man har menstruation?

Menstruation generer ikke din gynækolog, så for hendes skyld er der ingen grund til at aflyse, medmindre du skal have en spiral. Den skal nemlig sættes op efter menstruation. Før i tiden var det ikke muligt at tage en celleprøve, hvis du blødte, men sådan er det ikke mere.

Hvordan får jeg tid til en gynækolog?

I dag skal kvinder forbi egen læge for at få en henvisning til en gynækolog hvis hun mistænker, at noget er anderledes eller galt i underlivet, meget ofte med en gynækologisk undersøgelse inden henvisningen udstedes.

Er gynækologisk undersøgelse gratis?

Henvisningen skal medbringes ved første konsultation, hvis din egen læge ikke har sendt den elektronisk. Henvisningen er almindeligvis gældende indtil 6 måneder efter henvisningstidspunktet. Strækker behandlingen sig udover dette kræver det en ny henvisning. Konsultation og behandling er gratis.

Hvor ofte skal man have celleskrab?

​Er du mellem 23 og 29 år, vil du blive inviteret til screening hvert 3. år. Er du mellem 30 og 49 år, vil du blive inviteret til screening hvert 3. år, hvis din prøve analyseres for forstadier til celleforandringer.

Hvor ofte bliver man indkaldt til celleskrab?

Alle kvinder i 23- 49 år inviteres til screening for livmoderhalskræft hvert tredje år, og kvinder i alderen 50 - 64 år hvert femte år. Det betyder at du vil modtage din første invitation til screening når du er mellem 23 og 26 år.