Table of Contents:

  1. Hvordan går blærebetændelse væk?
  2. Hvis det ikke er blærebetændelse hvad er det så?
  3. Er blærebetændelse farligt?
  4. Kan man blive dårlig af blærebetændelse?
  5. Kan man selv klare blærebetændelse?
  6. Hvad kan blærebetændelse udvikle sig til?

Hvordan går blærebetændelse væk?

Du kan selv behandle blærebetændelse ved at holde en god hygiejne, drikke rigeligt med væske (uden sukker) og tage smertestillende håndkøbsmedicin som panodil og ibuprofen. Går blærebetændelsen ikke væk af sig selv, skal den behandles med antibiotika, som du får udskrevet ved lægen, når der er stillet en diagnose.

Hvis det ikke er blærebetændelse hvad er det så?

Nyrebækken-betændelse Tegn på dette er smerter i lænden, høj feber samt udpræget sygdomsfølelse. Nyrebækken-betændelse skal også behandles med antibiotika, men som regel med en anden type end ved blærebetændelse.

Er blærebetændelse farligt?

Blærebetændelse er ikke i sig selv farligt. Hvis den udvikler sig til nyrebækkenbetændelse, kan man risikere at skulle indlægges og behandles på hospital.

Kan man blive dårlig af blærebetændelse?

Blærebetændelse, som ikke bliver behandlet i tide, kan i 5% af tilfældene udvikle sig til nyrebækkenbetændelse, som er mere alvorlig. Nyrebækkenbetændelse kræver sommetider indlæggelse på sygehus.

Kan man selv klare blærebetændelse?

Generelt anbefaler man, at infektion i blæren, som giver symptomer skal behandles, mens asymptomatisk bakteriuri ikke skal behandles, med mindre kvinden er gravid. Man kan se, at også symptomatiske infektioner går spontant over, men som sagt vil man som hovedregel tilråde behandling.

Hvad kan blærebetændelse udvikle sig til?

Blærebetændelse er ufarligt og påvirker ikke evnen til at få børn. I sjældne tilfælde (ca. ) kan blærebetændelse udvikle sig til nyrebækkenbetændelse. Risikoen for dette er lidt højere, hvis man ikke tager antibiotika.