Table of Contents:

  1. Hvad får man karpaltunnelsyndrom af?
  2. Kan karpaltunnelsyndrom forsvinde af sig selv?
  3. Kan man selv gøre noget ved karpaltunnelsyndrom?
  4. Er karpaltunnelsyndrom en arbejdsskade?
  5. Hvad er håndkirurgi?
  6. Hvad hjælper mod sovende fingre?
  7. Hvorfor er min finger følelsesløs?
  8. Hvorfor dunker min finger?

Hvad får man karpaltunnelsyndrom af?

Hvad skyldes karpaltunnelsyndrom?
  • Forandringer efter et knoglebrud i området (håndledsbrud)
  • Medfødte snævre pladsforhold.
  • Lavt stofskifte.
  • Graviditet.
  • Diabetes.
  • Overbelastning gennem ensidige håndbevægelser under arbejde.
16. okt. 2020

Kan karpaltunnelsyndrom forsvinde af sig selv?

I mange tilfælde går lidelsen over af sig selv. Derfor bør man i starten være lidt tålmodig inden, man skrider til operation. Behandling med en støttende skinne om natten kan hjælpe i nogle tilfælde.

Kan man selv gøre noget ved karpaltunnelsyndrom?

Sådan gør du: Hold dine arme ind foran kroppen. Placer dine håndflader mod hinanden. Løft albuerne op til siden så det strækker på undersiden af underarmene. Hold strækket i 20-30 sekunder.

Er karpaltunnelsyndrom en arbejdsskade?

Karpaltunnelsyndrom kan anerkendes som en arbejdsskade, hvis du har været udsat for arbejdsbelastninger i mindst 1-2 år og i mindst halvdelen af arbejdstiden. Belastningen skal være arbejde med kraftigt, vibrerende håndværktøj eller en kombination af hurtigt gentagne og kraftfulde håndledsbelastende arbejdsbevægelser.

Hvad er håndkirurgi?

Hyppige håndkirurgiske lidelser ​Springfinger, Dropfinger, cyster og seneknuder (Ganglier) og indeklemte nerver (Karpaltunnelsyndrom og ulnaris-kompression) er lidelser, vi ser ofte, og som vi alle behandler i Håndkirurgisk Afsnit på Nordsjællands Hospital.

Hvad hjælper mod sovende fingre?

Den sovende fornemmelse er ikke til stede hele tiden, men optræder ofte efter belastning – altså når du har brugt hånden – samt om natten. Den kan aftage, når man bevæger arme og hænder lidt. Det hjælper fx at stå op om natten, ryste hænderne, lave armsving og lignende.

Hvorfor er min finger følelsesløs?

Karpaltunnelen er en kanal på indersiden af håndleddet. Sammen med fingrenes bøjesener løber her en stor nerve ned til hånden. Hvis pladsen i tunnelen bliver for trang, kan nerven blive trykket. Det giver en snurrende, prikkende og sovende fornemmelse i 1 eller flere fingre (undtagen lillefingeren).

Hvorfor dunker min finger?

Indgangsporten for infektionen er næsten altid en læsion af huden, og årsagen til betændelsen oftest gule stafylokokker (Staphylococcus aureus). Tidligt opstår dunkende, især natlige smerter i fingeren, som præges af de klassiske betændelsestegn: rødme og varme af huden ledsaget af hævelse og ømhed.