Table of Contents:

  1. Hvad er symptomerne på mæslinger?
  2. Hvor er der mæslinger?
  3. Hvornår blev Mæslingevaccine indført i Danmark?
  4. Hvornår begyndte man at give MFR-vaccine?
  5. Hvilke vacciner fik man i 1960 erne?

Hvad er symptomerne på mæslinger?

Mæslinger begynder med høj feber og kraftig forkølelse med hoste og hæshed, lysskyhed og øjenbetændelse. Feberen falder, men stiger så igen, samtidig med at udslættet kommer. Udslættet begynder i hårgrænsen og omkring ørerne og breder sig til ansigtet, kroppen, armene og benene.

Hvor er der mæslinger?

Med en effektiv vaccine mod mæslinger er det lykkes at bringe forekomsten af mæslinger ned på verdensplan, Mæslinger forekommer dog mange steder i verden herunder dele af Europa, hvor der ikke er tilstrækkelig tilslutning til vaccinationsprogrammet.

Hvornår blev Mæslingevaccine indført i Danmark?

Inden indførelse af mæslingevaccination i Danmark i 1987 var mortaliteten 1:10.000. Vaccinationsdækningen for MFR-2 i Danmark er ca. 93%, hvilket er problematisk, da tilslutningen skal være mindst 95 % til begge vaccinationer for at opnå tilstrækkelig immunitet i populationen til, at de sidste 5 % også er beskyttede.

Hvornår begyndte man at give MFR-vaccine?

MFR-vaccine blev indført i det danske børnevaccinationsprogram i 1987. Det betyder, at unge, som er født efter 1974, og som ikke er blevet vaccineret eller har haft mæslinger, kan få mæslinger.

Hvilke vacciner fik man i 1960 erne?

I 1951 blev børnevaccinationsprogrammet indført. Programmet omfattede et tilbud om vaccination mod difteri, stivkrampe, kopper og tuberkulose.