Table of Contents:

  1. Hvor startede mæslinger?
  2. Er der mæslinger i Danmark?
  3. Hvor i verden er der mæslinger?
  4. Hvor mange dør af mæslinger i verden?
  5. Er mæslinger udryddet i Danmark?
  6. Hvor mange børn dør hver dag af mæslinger og tuberkulose?

Hvor startede mæslinger?

Mæslinger skyldes mæslingevirus, det kalder man morbillivirus på fagsprog. Sygdommen smitter ved dråbesmitte. Det vil sige, at virusset findes i store mængder i spyt. Når man hoster eller nyser, spreder virusset sig sammen med de små spytdråber.

Er der mæslinger i Danmark?

Mæslinger har været elimineret i Danmark siden 2017, men importerede tilfælde og begrænset videresmitte kan fortsat forekomme. Vi bestræber os på at informere hurtigt om alle påviste tilfælde af mæslinger for at kunne begrænse smittespredningen mest muligt.

Hvor i verden er der mæslinger?

Mæslinger er i udbrud i USA, Brasilien og Tyskland, hvor et barn på halvandet år netop har mistet livet til sygdommen. I København er det andet tilfælde af mæslinger netop fundet, og et udbrud ser nu ud til at være begyndt i Danmark. Men mæslingevirussen er faktisk til at udrydde.

Hvor mange dør af mæslinger i verden?

Mæslinger kan føre til voldsomme følgesygdomme og komplikationer. Hvert år smittes millioner af børn med mæslinger. På verdensplan er dødeligheden faldende, så der i dag dør omkring 12 mennesker hver time – størsteparten er børn under fem år.

Er mæslinger udryddet i Danmark?

Mæslinger har været næsten udryddet i Danmark, men det skønnes, at op til 100.000 danskere ikke er vaccineret, og fem danskere blev ramt af sygdommen i 2018.

Hvor mange børn dør hver dag af mæslinger og tuberkulose?

Hvert år smittes millioner af børn med mæslinger. På verdensplan er dødeligheden faldende, så der i dag dør omkring 12 mennesker hver time – størsteparten er børn under fem år.