Table of Contents:

  1. Hvor mange penge bruger kommunerne?
  2. Hvis der bor over 20.000 i en kommune skal antallet af byrådsmedlemmer være mellem?
  3. Hvad er kommunernes opgave?
  4. Hvor mange penge bruger kommunerne hver dag?
  5. Hvad bestemmer antallet af byrådsmedlemmer?
  6. Hvornår var den seneste kommunesammenlægning hvor mange kommuner var der før og efter seneste kommunesammenlægning?

Hvor mange penge bruger kommunerne?

Indtægterne består mest af skatter, men også andet, som fx tilskud fra staten og udligning kommunerne imellem. Udgifterne dækker alle de områder, som kommunen driver, såsom skoler, børnehaver, ældrepleje og meget andet. Et kommunalt budget udarbejdes for fire år (selve budgetåret samt 3 "overslagsår").

Hvis der bor over 20.000 i en kommune skal antallet af byrådsmedlemmer være mellem?

Kommunalbestyrelsens medlemstal fastsættes i styrelsesvedtægten. Medlemstallet i kommuner med over 20.000 indbyggere skal være ulige og mindst 19 og højst 31, i Københavns Kommune dog højst 55, jf. dog stk. 3.

Hvad er kommunernes opgave?

Efter kommunalreformen i 2007 er kommunernes opgaver fastsat som de såkaldte 'borgerrettede opgaver', der alle består af velfærdsforvaltning: sundhed, beskæftigelse, det sociale område, børnepasning, folkeskolen, ældreplejen, erhvervsservice, kollektiv trafik og veje, natur, miljø og planlægning og kultur.

Hvor mange penge bruger kommunerne hver dag?

Kommunernes samlede budget på serviceområdet har de seneste mange år ligget på omkring 250 milliarder kroner. I økonomiaftalen for 2019 blev det aftalt, at kommunernes serviceramme udgør 251,9 mia. kr. Læs økonomiaftalen for 2019 her.

Hvad bestemmer antallet af byrådsmedlemmer?

Ifølge styrelsesloven skal medlemstallet i en kommunalbestyrelse være ulige. I kommuner med færre end 20.000 indbyggere (7 kommuner) skal der være mindst 9 og højst 31 medlemmer. I kommuner med flere end 20.000 indbyggere skal der være mindst 19 og højst 31 medlemmer, i Københavns Kommune dog højst 55.

Hvornår var den seneste kommunesammenlægning hvor mange kommuner var der før og efter seneste kommunesammenlægning?

januar 2003. Dette reducerede også antallet af amtskommuner til 13. Ærø Kommune indgik i strukturreformen og blev dannet 1. januar 2006 ved sammenlægning af 2 kommuner, så der var 270 kommuner, heraf de sammenlagte 2 og de ikke sammenlagte 268.