Table of Contents:

  1. Hvordan klædte vikingerne sig?
  2. Hvilke våben brugte de i vikingetiden?
  3. Hvordan arbejdede vikingerne?
  4. Hvad lavede man i vikingetiden?
  5. Hvad kunne man arbejde som i vikingetiden?

Hvordan klædte vikingerne sig?

Mændene foretrak bukser og kofte, mens kvinderne iklædte sig selekjole og særk, en løsthængende underbeklædning af silke eller hør-lærred. Den almindelige vikings tøj var lavet af lokale materialer såsom uld og hør, som blev vævet i hjemmene.

Hvilke våben brugte de i vikingetiden?

I vikingetiden fandtes mange forskellige typer våben – sværd, økser, buer og pile, lanser og kastespyd. I kamp kunne vikingerne ligeledes have forskellige hjælpemidler til at beskytte sig: skjolde, hjelme og ringbrynjer.

Hvordan arbejdede vikingerne?

Langt fra alle vikinger deltog i togter og krige. De fleste vikinger var faktisk fredelige bønder, og gården, husdyr og jordbruget var det daglige omdrejningspunkt, fremgår det af Nationalmuseets temaside om vikingerne i Danmark (se kilder). Vikingerne var desuden dygtige håndværkere og bådebyggere.

Hvad lavede man i vikingetiden?

Vikingerne sejlede ud med skibe og flåder for at handle, plyndre, skaffe indtægter og erobre nyt land. De mange sølvskatte, som de kom tilbage med, kan du studere her. Vikingetiden var også den periode, hvor den gamle asatro og de nordiske guder blev afløst af kristendommen.

Hvad kunne man arbejde som i vikingetiden?

Vikingerne er kendt som vilde krigere, der levede af at plyndre og røve folk rundt om i Europa. Men i virkeligheden levede vikingerne som fredelige mennesker det meste af tiden. De fleste var bønder, fiskere eller købmænd.