Table of Contents:

  1. Hvor lang tid tager det at blive sygeplejerske efter SOSU-assistent?
  2. Hvad koster sygeplejerskeuddannelsen?
  3. Hvor lang tid varer en sygeplejerskeuddannelse?
  4. Er det svært at få sygeplejerskeuddannelsen?
  5. Hvor lang tid tager det at blive social- og sundhedsassistent?
  6. Hvor meget merit kan jeg få SOSU-assistent?
  7. Hvor lang tid tager det at blive folkeskolelærer?
  8. Hvor lang tid tager det at blive sundhedsplejerske?
  9. Hvad skal der til for at få en sygeplejerske?
  10. Hvordan bliver du sygeplejerske?
  11. Hvad får man i løn som sosu-assistent?
  12. Hvad kræver det at blive social og sundhedsassistent?
  13. Hvilke jobs kan man få som SOSU-assistent?

Hvor lang tid tager det at blive sygeplejerske efter SOSU-assistent?

Er du SOSU-assistent? Bliv sygeplejerske på kun 2,5 år | VIA.

Hvad koster sygeplejerskeuddannelsen?

Når staten poster tilskudspenge i uddannelserne på professionshøjskolerne, ser beløbene meget forskellige ud. En sygeplejerskestuderende indkasserer 73.200 kroner til sit uddannelsessted, en kommende lærer indbringer 47.500, mens en pædagogstuderende giver næsten halvt så meget - 37.400 kroner.

Hvor lang tid varer en sygeplejerskeuddannelse?

Hvor lang tid tager det at blive sygeplejerske? Det tager normalt 3,5 år at uddanne sig til sygeplejerske. Men hvis du er uddannet social- og sundhedsassistent, kan du søge ind på Det Særligt Tilrettelagte Forløb og læse til sygeplejerske på kun 2,5 år.

Er det svært at få sygeplejerskeuddannelsen?

For at blive rigtig dygtig til dit fag, skal du studere en masse og være forberedt på, at sygeplejerskeuddannelsen er et fuldtidsstudie. Nogle dage har du skemalagte timer fra 8.00-16.00 og andre dage er studiedage, hvor du kan forberede dig hjemme.

Hvor lang tid tager det at blive social- og sundhedsassistent?

Social- og sundhedsassistent: 3 år 10 mdr. Uddannelsen består af et grundforløb, der tages på en erhvervsskole og varer 20 eller 40 uger, samt et hovedforløb, der veksler mellem perioder på din læreplads og perioder på skolen.

Hvor meget merit kan jeg få SOSU-assistent?

SOSU assistenter med en uddannelse fra efter 2003:​​ kan der gives merit for 2 moduler (modul 4 og 6), hvilket betyder et ½ års merit i alt og det er derved muligt at gennemføre uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje på 3 år.

Hvor lang tid tager det at blive folkeskolelærer?

Læreruddannelsen er et fuldtidsstudium på 4 år, og du bliver professionsbachelor som lærer i folkeskolen. Uddannelsen består blandt andet af undervisningsfag, gruppearbejde, praktik, observationsarbejde, lærerens grundfaglighed og specialiseringsmoduler, og den afsluttes med et bachelorprojekt.

Hvor lang tid tager det at blive sundhedsplejerske?

Sundhedsplejerskeuddannelsen er en specialuddannelse af 1½ års varighed, svarende til 90 ECTS-point: 1 års teori ved VIA University College i Aarhus og ½ års klinik, fordelt som 2x3 mdr, i en uddannelsesstilling i en kommune. Der er uddannelsesstart hvert år pr. 1. januar – med afslutning året efter den 30.

Hvad skal der til for at få en sygeplejerske?

Generelle adgangskrav
  • En gymnasial eksamen.
  • Relevant erhvervsuddannelse. ...
  • Anden adgang med 9 måneders erhvervserfaring og 4 gymnasiale enkeltfag: dansk A og engelsk B samt enten matematik B, fysik B, geovidenskab A, kemi B, biologi B eller bioteknologi A.

Hvordan bliver du sygeplejerske?

Uddannelsen til sygeplejerske tager 3 ½ år og foregår dels på en professionshøjskole og dels i praktikforløb på offentlige sygehuse, i social- og sundhedsvæsenet (for eksempel i hjemmeplejen), inden for psykiatrien og inden for sundhedsplejen.

Hvad får man i løn som sosu-assistent?

Hvis du er SOSU-hjælper, står du som overenskomstansat med en grundløn på 190 kr. i timen, hvor du som SOSU-assistent står til at få 199 kr. i timen (2021-niveau). Men selvom grundlønnen er et fastlagt beløb, vil du som regel opleve at stå med en lønseddel, der er bedre end grundlønnen.

Hvad kræver det at blive social og sundhedsassistent?

Uddannelsen tager højest 3 år, 6 måneder og 3 uger og er bygget op af et eller to grundforløb og et hovedforløb. Din uddannelse veksler mellem skole og praktik. Dine praktiksteder vil være sygehus, plejecenter, hjemmepleje og psykiatri.

Hvilke jobs kan man få som SOSU-assistent?

Du hjælper med sygepleje og omsorg i samarbejde med andre faggrupper som fx sygeplejersker og social- og sundhedshjælpere. Social- og sundhedsassistenter arbejder typisk på sygehuse, plejehjem, hjemme hos mennesker eller i psykiatrien.