Table of Contents:

  1. Hvad sker der i hjernen når man får migræne?
  2. Er migræne en psykisk sygdom?
  3. Kan migræne forsvinde?
  4. Hvad gør migræne?
  5. Er migræne en neurologisk lidelse?
  6. Er migræne altid halvsidig?
  7. Hvor længe kan migræne vare?
  8. Hvor lang tid varer migræne?
  9. Er Øjenmigræne farligt?

Hvad sker der i hjernen når man får migræne?

Under migræneanfald sker der en ændring i størrelsen af hjernens blodkar. Smertefibrene i blodårernes væg bliver irriterede, og nerverne, som omgiver blodårerne, frigør kemikalier og sender på den måde smertesignaler til hjernen. Årsagen til migræne er ikke klarlagt.

Er migræne en psykisk sygdom?

Migræne er en biologisk sygdom i hjernen, der kendetegnes ved tilbagevendende ved kraftig og ofte pulserende hovedpine ledsaget af kvalme, opkastninger, flimren for øjnene og lyd- eller lysoverfølsomhed.

Kan migræne forsvinde?

De fleste vil opleve at få færre migræneanfald med alderen, både hvad angår hyppigheden af anfaldene samt intensiteten af smerterne. Hos nogle kvinder kan migræne efter overgangsalderen helt forsvinde. Årsagen formodes at være et mere stabilt hormonniveau.

Hvad gør migræne?

Migræne viser sig ofte som halvsidig, dunkende hovedpine, der kommer i anfald. Migrænehovedpine har nogle karakteristiske symptomer og ledsages ofte af synsforstyrrelser, lys- og lydoverfølsomhed, kvalme og opkastninger samt svimmelhed og balancebesvær. Nogle oplever desuden også talebesvær i forbindelse med migræne.

Er migræne en neurologisk lidelse?

Dig med migræne kender sikkert allerede svaret. Nej. Selvfølgelig er det ikke det. Det er en veldefineret neurologisk sygdom.

Er migræne altid halvsidig?

Hovedpinen kan sidde i den modsatte side af aurasymptomerne (fx vil nedsat syn i højre synsfelt følges af hovedpine i venstre side), men gør det ikke altid. Hos halvdelen af alle patienter med migræne uden aura er hovedpinen halvsidig, ofte sidder den i pande- og tindingeregionerne.

Hvor længe kan migræne vare?

Symptomer på migræne Anfald varer ubehandlet mellem 4-72 timer og ledsages af mindst to af følgende smertekarakteristika: Halvsidig lokalisation. Moderat/svær intensitet. Dunkende/pulserende smerte.

Hvor lang tid varer migræne?

Et migræneanfald varer fra 12 til 24 timer og medfører ofte træthed og udmattelse. Almindelig hovedpine kan også føles meget voldsom, men den skal behandles anderledes.

Er Øjenmigræne farligt?

ØØjenmigræne rammer tilfældigt og er ufarligt. Migræneanfald kan vare fra få minutter op til en time, men derefter kommer synet tilbage til sin normale tilstand. Hvis anfaldene opstår jævnligt, kan det holdes nede med medicin.