Table of Contents:

  1. Hvad bruger vi militærpolitiet til?
  2. Hvor meget tjener militærpoliti?
  3. Hvad laver militær politiet?
  4. Hvilke beføjelser har militærpolitiet?
  5. Hvad kræver det at blive frømand?
  6. Hvad tjener en livgarde?
  7. Hvad er lønnen for en frømand?
  8. Hvor meget tjener man som pilot?
  9. Hvad laver man som jægersoldat?

Hvad bruger vi militærpolitiet til?

Militærpolitiet kan foretage ransagninger på forsvarets tjenestesteder, men det er auditøren, der er forsvarets anklagemyndighed, som afgør om militært personale skal retsforfølges. I forbindelser med militære aktiviteter kan militærpolitiet foretage færdselsregulering, adgangskontrol og lignende.

Hvor meget tjener militærpoliti?

Lønnen udgør ca. 17.500 - 18.300 kr. pr. måned.

Hvad laver militær politiet?

Som uddannet politi indenfor Militærpolitiet (MP) er din primære opgave at støtte Forsvarets enheder med opretholdelse af lov, orden og disciplin blandt militært personel. Militærpolitiets rolle er altid at undgå, at konflikten eskalerer og i stedet tale situationen ned.

Hvilke beføjelser har militærpolitiet?

Militærpoliti (forkortet MP) er en militær enhed, som varetager politimæssige opgaver i militæret. Militærpolitiets opgaver er sammenlignelige med det civile politis, men militærpolitiet har i de fleste lande kun beføjelser på militære områder eller overfor militære personer på civilt område i fredstid.

Hvad kræver det at blive frømand?

For at blive frømand skal du ansættes i Forsvaret. Du aftjener, hvis du ikke har gjort det forinden, din værnepligt i forbindelse med prøvetiden. På uddannelsen bliver du undervist i blandt andet våbenlære og skydning, sanitetstjeneste, kampsvømning, dykning og faldskærmsudspring.

Hvad tjener en livgarde?

Hvad meget tjener man? Under uddannelsen får du 8.164,09 kr./mdr., som er skattepligtigt (1. oktober 2021 takst). Du betaler selv for kost under uddannelsen, men du får kostgodtgørelse på 246 kr./pr.

Hvad er lønnen for en frømand?

Du får løn under uddannelsen. Lønnen er ca. 18.500–25.000 kr. om måneden afhængigt af din militære grad.

Hvor meget tjener man som pilot?

Startløn som pilot Ifølge www.ug.dk, som får data fra Danmarks Statistik, var en gennemsnits nyuddannet pilots løn i 2018 inkl. tillæg og pension på 57.750,- kr om måneden.

Hvad laver man som jægersoldat?

Uddannelsen til jægersoldat er en militær specialuddannelse, der gør dig i stand til at udføre en række fysisk og psykisk krævende patrulje- og kampopgaver.