Table of Contents:

  1. Hvor mange lever bæredygtigt?
  2. Er unge mere bæredygtige?
  3. Hvor mange unge er miljøbevidste?
  4. Hvem er mest klimabevidste?
  5. Hvem køber mest bæredygtigt tøj?
  6. Hvor mange tænker bæredygtigt?
  7. Hvor vigtig er bæredygtighed?
  8. Hvorfor er miljø vigtig?
  9. Hvem går mest op i miljøet?
  10. Hvor mange unge går op i klima?

Hvor mange lever bæredygtigt?

36 procent af danskerne har gjort en stor indsats for at leve bæredygtigt. Det gælder for 47 procent af de unge mellem 18 og 35 år. For 30 pct. af de 36-55-årige.

Er unge mere bæredygtige?

Ifølge forbrugerekspert er det den unge generation der har potentialet til at gøre verden mere bæredygtig i fremtiden. De unge køber bæredygtigt, fravælger bil og køber brugt. Faktisk er unge født mellem 19 den mest bæredygtige aldersgruppe i Danmark, og slår deres forældre med længder.

Hvor mange unge er miljøbevidste?

I 2016 svarede 55 procent af de 18-29-årige, at problemet er "meget alvorligt" - i 2018 er tallet steget til 71 procent.

Hvem er mest klimabevidste?

Men måske kommer det bag på nogen, at det er ejere af det japanske mærke Mitsubishi, der er den kreds af bilejere, der kerer sig mest om klimaforandringer. I den anden ende af skalaen finder man ejere af Alfa Romeo og det franske luksusmærke DS, hvor kun henholdsvis 15 og 16 procent har svaret "i meget høj grad".

Hvem køber mest bæredygtigt tøj?

Én ud af tre har købt økologisk tøj Undersøgelsen viser også, at økologisk tøj i højere grad købes af kvinder (45%) end mænd (18%), ligesom der også er flere kvinder (28%) end mænd (11%), der forventer at de vil købe økologisk tøj til dem selv indenfor det næste års tid.

Hvor mange tænker bæredygtigt?

Mere end hver femte dansker vil i år lave et nytårsforsæt om mere bæredygtighed i hverdagen. 22 % af danskerne vil lave et nytårsforsæt om mere bæredygtighed i hverdagen i 2021. Det viser en ny rundspørge, som YouGov har foretaget for Miljømærkning Danmark.

Hvor vigtig er bæredygtighed?

Bæredygtig udvikling er vigtig fordi det handler om at sikre fremtiden – nu! Vi må tage ansvaret for resultatet af vore handlinger og beslutninger om at leve, som vi gør, og at det har konsekvenser for vores medmennesker og naturen, nu og i fremtiden.

Hvorfor er miljø vigtig?

Et rent miljø er afgørende for en sund livsstil Selvom vi har behandlingssystemer og andre mekanismer til bekæmpelse af disse problemer, ved du aldrig, hvilke fejl der kan opstå. Luft er med til at vi kan trække vejret, og vand er en grundlæggende nødvendighed, så vi skal gøre, hvad vi kan for at forhindre forurening.

Hvem går mest op i miljøet?

Ny undersøgelse viser, at unge under 30 går mest op i bæredygtigt tekstilforbrug. Mens de ældre generationer oftest afleverer tøj til genbrug af humanitære årsager, så fylder ressourcebesparelser mere for de yngre generationer. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Ingeniørforeningen IDA.

Hvor mange unge går op i klima?

Mere end hver fjerde ung mellem 18 og 34 år svarer i undersøgelsen at de er bekymrede for klimaforandringerne. De unges optagethed af klimadagsordenen kommer også til udtryk i den protestbevægelse af unge aktivister der er opstået med den svenske skoleelev og klimaaktivist Greta Thunberg som forbillede.