Table of Contents:

  1. Er der hummere i Danmark?
  2. Hvor kan man fange hummere?
  3. Hvornår er det sæson for hummer?
  4. Hvornår må man fange hummer i Limfjorden?
  5. Hvor dybt lever Hummeren?
  6. Hvad koster 1 hummer?
  7. Hvornår kan man købe hummer?
  8. Hvornår må man fange hummere?

Er der hummere i Danmark?

Den europæiske hummer findes langs Europas vestkyst samt i Middelhavet. I Danmark findes den fra Nordsøen og helt ind i Østersøen samt i Limfjorden. Hummeren er meget territorial og bruger det meste af dagen i eller nær sin hule.

Hvor kan man fange hummere?

Når du skal fange en hummer skal du bruge en ruse eller tejne. Du kan også dykke efter hummeren med eller uden harpun/spyd. Hummeren findes i mange danske farvande, fx Limfjorden og Nordsøen. Desuden skal du tilegne dig et fritidsfiskertegn og være klar over at hummeren b.la er fredet 1.

Hvornår er det sæson for hummer?

Sæson for danske hummere er april til oktober, canadisk hummer fås hele året. Forhandles friske og hummerhaler fås ferske i lage og som frostvare. Sæsonen for jomfruhummer er hele året. Forhandles friske og som konserves og som frostvare.

Hvornår må man fange hummer i Limfjorden?

Hummer fanges traditionelt med garn, ruse, hummertejne eller ved dykning. Hummer i Limfjorden er fredet i perioden 1. juli til 31. august (begge dage inklusiv). Hummer med rogn er fredet hele året.

Hvor dybt lever Hummeren?

Hummer er ret almindeligt udbredt i de fleste danske farvande - dog ikke i Østersøen. Hummeren lever på på 4-30 meters dybde, men den søger dog ud på dybere vand om vinteren. Hummeren er et bunddyr, som foretrækker områder med sten og klipper, hvor den kan gemme sig, når den skifter skal.

Hvad koster 1 hummer?

Frisk Limfjordshummer – 1000/750/5..00 Kr.

Hvornår kan man købe hummer?

Du kan købe friskfanget danske hummere fra april frem til oktober. Jomfruhummernes højsæson er fra begyndelsen af august til slutningen af september. Hummeren forbindes oftest med sommer og sol, men er også en populær spise til nytår i en kendt klassiker som hummerbisque.

Hvornår må man fange hummere?

Hummer fanges traditionelt med garn, ruse, hummertejne eller ved dykning. Hummer i Limfjorden er fredet i perioden 1. juli til 31. august (begge dage inklusiv). Hummer med rogn er fredet hele året. Mindstemål for rygskjoldets samlede længde skal være mindst 87 mm.