Table of Contents:

  1. Kan man leje mere end en lejlighed?
  2. Kan jeg opsige min lejer ved salg?
  3. Kan man opsige en lejer ved køb?
  4. Kan et lejemål være uopsigeligt?
  5. Hvad betyder tidsbegrænsning?
  6. Kan man leje to lejligheder?

Kan man leje mere end en lejlighed?

Hvis du lader lejer blive boende i lejemålet i mere end én måned efter, den tidsbegrænsede lejeaftale er ophørt, hvor du har været bekendt med, at lejer fortsat bor i lejemålet, fortsætter lejeforholdet nemlig som et almindeligt lejeforhold uden tidsbegrænsning.

Kan jeg opsige min lejer ved salg?

Lejers rettigheder ved salg Lejekontrakten vil være den samme med uændrede vilkår. Lejer kan ikke opsiges med begrundelsen, at udlejer ønsker at sælge boligen. Lejer kan kun opsiges med de begrundelser, som er nævnt i lejelovens § 83. Det kan for eksempel være, hvis udlejer selv ønsker at benytte det lejede.

Kan man opsige en lejer ved køb?

Køber man en bolig, hvor der bor lejere, kan man med udgangspunkt i lejeloven kun opsige lejer med et års varsel, med den begrundelse at man selv ønsker at bo i boligen.

Kan et lejemål være uopsigeligt?

Som udgangspunkt siger lejeloven, at lejemålet er uopsigeligt fra udlejers side. Det er dog muligt for dig som udlejer at opsige lejeaftalen med et års varsel, når disse to betingelser er opfyldt på samme tid: Du vil selv bo i boligen. Du har ikke andre lejemål.

Hvad betyder tidsbegrænsning?

Hvad er tidsbegrænset lejemål? Et tidsbegrænset lejemål er – som ordet lyder – tidsbegrænset/tidsbestemt. Det betyder, at du som lejer ikke kan opsige lejemålet eller blive opsagt af udlejer medmindre du misligholder lejemålet.

Kan man leje to lejligheder?

Der gælder regler om bopælspligt for langt de fleste ejendomme i Danmark, hvilket betyder, at disse skal være tilknyttet en folkeregisteradresse og skal bebos i mindst 180 dage om året. Du kan derfor kun have én bopæl og dermed alene ét lejemål. Det er din udlejer som skal sørge for, at bopælspligten er opfyldt.