Table of Contents:

  1. Hvor hurtigt vokser en skov?
  2. Hvor lang tid tager det at gro en skov?
  3. Hvilke dyr har fordele af større skovarealer?
  4. Hvad hæmmer plantevæksten i den tropiske regnskov?
  5. Hvor stor en del af verdens dyrearter lever i den tropiske regnskov?
  6. Hvilke målsætninger ønsker den danske regering at opfylde ved at øge skovarealet i Danmark i de kommende år?

Hvor hurtigt vokser en skov?

hurtigt vokser skoven: Planterne etableres ret hurtigt, og du behøver ikke vente en menneskealder på at få din skov. Efter 5 år kan du gå rundt i en 3-4 meter høj beplantning, og du vil typisk ikke kunne kigge igennem skoven. Fugle, insekter og vildt indfinder sig også ret hurtigt.

Hvor lang tid tager det at gro en skov?

Hvor lang tid tager en skovrejsning? En ny skov opstår langt hurtigere, end de fleste tror. Afhængig af jordbund og træartsvalg vil man allerede efter 3-5 år få fornemmelsen af at gå i en skov.

Hvilke dyr har fordele af større skovarealer?

Naturparadis for dyr Det er især en fordel for truede dyrearter, der er afhængige af døde træer som levested, som eksempelvis skovmåren. Nogle af de dyr, som især har gavn af urørt skov, er fugle, der bygger reder i gamle træer med huller og sprækker.

Hvad hæmmer plantevæksten i den tropiske regnskov?

Det er netop det tropiske klima året rundt, der gør det muligt for regnskovens planter at vokse så intensivt, hvorimod planter og træer i tempererede egne, som eksempelvis Danmark, bliver hæmmet i deres vækst i de måneder af året, hvor det er koldt.

Hvor stor en del af verdens dyrearter lever i den tropiske regnskov?

Biodiversitet: Mellem 50 og 80% af alle jordens dyr- og plantearter lever i de tropiske skove. Når skovene forsvinder, medfører det, at mange arter uddør. Mennesker: Omkring 260 millioner mennesker bor i og er afhængige af regnskovene. De vil miste deres livsgrundlag, hvis skovene ødelægges.

Hvilke målsætninger ønsker den danske regering at opfylde ved at øge skovarealet i Danmark i de kommende år?

Samtidig justeres det langsigtede mål om, at 10 pct. af det samlede skovareal inden 2040 har natur og biologisk mangfoldighed som det primære driftsformål. Det andet centrale mål, at skovlandskaber dækker 20-25 pct. af Danmarks areal inden udgangen af det 21.